UPISI Nikad duža lista čekanja za Dječji vrtić Varaždin Foto: Ilustracija/Arhiva VV

UPISI Nikad duža lista čekanja za Dječji vrtić Varaždin

IHR/Varaždinske vijesti | 19.6.2023. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Početkom lipnja Dječji vrtić “Varaždin” na svojim internet stranicama objavio je listu reda prvenstva upisa djece u Dječji vrtić Varaždin, kojem je osnivač Grad Varaždin. Prema objavljenoj listi, čak 128 djece nije “upalo” u gradski vrtić, što je mnoge roditelje iznenadilo, posebno zato što je na objavljenim listama jako puno djece koja još od prošle godine čekaju na upis.

Prema objavljenim listama, najviše djece ostalo je neupisano u objekte Aleja, Trakošćanska, Dravska, Koprivnička i Kozarčeva. Ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka Husnjak objašnjava kako je na listi čekanja od prošle godine bilo 92 djece, zbog čega je ove godine lista brojnija.

- Ove smo godine “rješavali” neupisanu djecu od prošle godine, a zaprimili smo i veći broj zahtjeva za upis u vrtić za novu pedagošku godinu - kaže ravnateljica Husnjak.

Na pitanje kako to da ima jako puno djece koja su na listi čekanja od prošle godine, a koja ni ove godine nisu uspjela “upasti” u vrtić, ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin, u kojem inače traje i postupak izbora za novog ravnatelja/icu, pojašnjava da su djeca s prošlogodišnje liste imala prioritet...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...