Udrugama 1,5 milijuna kuna za financiranje projekata

| 6.10.2017. u 15:53h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je u srpnju ove godine Grad Varaždin raspisao natječaje za financiranje projekata i programa za udruge i neprofitne organizacije, danas su u palači Herzer predstavnicima udruga i neprofitnih organizacija uručeni ugovori.

- Ovime ćemo nadoknaditi svima onima koji su tijekom godina radili vrijedno. Moram pohvaliti sve naše udruge. To su većinom entuzijasti, volonteri koji se stvarno zdušno bore za članove svojih udruga, ali jednako tako i oni koji uspješno svakodnevno komuniciraju s Gradom - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok, te dodao kako natječaje jednostavno nisu mogli prije raspisati jer proračuna nije bilo.

- Mi smo natječaje raspisali odmah nakon donošenja proračuna, međutim, kako to obično biva, većina tih udruga kreativaca malo sporije popunjava ili pogriješe, pa smo morali dati dodatni rok. Na kraju je sve dobro završilo, sredstva će biti isplaćena. Nakon donošenja novog proračuna, odmah idemo u raspisivanje novih natječaja. Jako je dobro da imamo puno udruga u Gradu Varaždinu, razno i šaroliko civilno društvo, a civilno društvo je ono po čemu se prepoznaje demokratičnost i građanski život jedne sredine - istaknuo je Čehok.

Odobreno su čak 93 programa odnosno projekta u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna.

Od toga, 590 tisuća kuna otišlo je na 37 programa iz područja socijalne skrbi i zdravstva, 80 tisuća na šest programa u području odgoja i obrazovanja, zatim 816 tisuća kuna za 45 programa u području kulture te 20 tisuća kuna za pet aktivnosti, odnosno projekata za udruge usmjerene na mlade i rad s mladima.

20171006 112658