FOTO U Varaždinu veliki povratak Ivana Čehoka, ali ipak drugi krug: u stožeru veliko slavlje

vv | 21.5.2017. u 20:56h | Objavljeno u Aktualno

Ivan Čehok mogao bi biti veliko iznenađenje lokalnih izbora u Varaždinu, sudeći prema anketama na biračkim mjestima. Čehok je osvojio oko 43 posto glasova, a slijedi kandidat koalicije Alen Kišić s oko 23 posto, a zatim Damir Habijan, koji bi mogao imati više glasova nego lista HDZ-a.

Čehokova lista Glas za Varaždin vodeća je i po broju vijećnika, slijedi koalicija SDP-HNS-HSS-HL-HSU, zatim HDZ-a, a u varaždinsko Gradsko vijeće mogao bi ući i vijećnik Liste za Varaždin. I možda nitko više, sudeći barem prema anketiama s biračkih mjesta koje govore i da je Čehok dobio najviše glasova gotovo na svim biračkim mjestima.

Rezultate je komentirao Alen Kišić:

- Moram priznati da sam očekivao nešto manju razliku između gospodina Čehoka i mene, ali očekuju se glasovi iz još nekih kvartova. U ovom trenutku je još teško reći kako će se sklapati većina u Gradskom vijeću. Spremni smo za drugi krug i nadamo se da će građani ipak prepoznati koliko je bitna stabilnost za ovaj grad i da nemamo nepredviđenih okolnosti u vođenju grada kao što smo imali u prošlom mandatu - rekao je Kišić.

Damir Habijan, kandidat za gradonačelnika Varaždina komentirao je izborne rezultate te zahvalio svima koji su izašli na izbore i dali glas kako listi HDZ-a tako i njemu kao kandidatu i njegovim zamjenicima.

- U drugi krug ulazi gospodin Kišić i gospodin Čehok. Smatram da Varaždin ulazi u novo razdoblje nestabilnosti s obzirom na postupke Čehoka i s druge strane Kišića, koji u četri godine zapravo u županiji, kao zamjenik župana, ništa nije napravio. Teško je za očekivati da će se išta napraviti u Varaždinu - rekao je Habijan.

Među ostalim, rekao je da ne može dati potvrdu hoće li dati potporu kandidatima u drugom krugu.

- Osobno ne mogu dati potvrdu da ću dati potporu, s obzirom na ovo što sam prije naveo, ni jednom od kandidata i smatram da građani mogu sami procijeniti – rekao je Habijan, a na pitanje je li postoji mogućnost suradnje rekao je da u svoje osobno ime može reći da svaki dobar projekt, s koje god strane dolazio, može dobiti potporu, ali neki dogovor u smislu koalicije, nikada.

Izjavu Ivana Čehoka pogledajte u videu kojeg smo snimili u izbornom stožeru u kojem se slavilo kako su počeli pristizati neslužbeni, ali i službeni rezultati 1. kruga. Izjava Ivan Čehoka je emitirana uživo na Facebooku odmah nakon prvih nepotpunih rezultata prema kojima je bilo evidentno kako je Ivan Čehok, osvojio daleko najviše glasove.

Drugi kruh izbora bit će i za varaždinskog župana. To pokazuju ne samo izlazne ankete, nego i rezultati obrade gotovo 68 posto glasova. Prema tim podacima, Predrag Štromar ima oko 43 posto glasova, slijedi Alen Runac s 26 posto te Radimir Čačić s 22 posto.

Galerija slika