U Varaždinu se danas održavaju izvanredni izbori za Gradsko vijeće Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U Varaždinu se danas održavaju izvanredni izbori za Gradsko vijeće

VV | 16.4.2023. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinu se danas održavaju izvanredni izbori za Gradsko vijeće. Za 21 mjesto u varaždinskom Gradskom vijeću bore se kandidati s devet lista, njih ukupno 189, šest stranačkih te još tri s liste grupe birača.

Na prijevremene izbore samostalno izlazi SDP, Most i Hrvatski suverenisti. Reformisti Radimira Čačića na izbore izlaze u koaliciji sa Strankom hrvatskih umirovljenika, dok HNS na prijevremene izbore izlazi s HSLS-om, Hrvatskim laburistima - Strankom rada te Hrvatskom seljačkom strankom braće Radić.

Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 19 sati, a gotovo 39.000 birača danas će odlučivati o novom sastavu varaždinskoga Gradskog vijeća na 51 biračkom mjestu.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će podatke o odazivu birača (brojčano i u postocima) na svojim mrežnim stranicama do 11.30 sati objavom u 12 sati te do 16.30 sati objavom u 17 sati.

Pretpostavlja se da će se prvi neslužbeni rezultati znati vrlo brzo nakon zatvaranja biračkih mjesta, a podatke o privremenim rezultatima prijevremenih izbora objavit će i DIP na svojim stranicama po završenom unosu zapisnika s biračkih mjesta na području Grada Varaždina.