U Varaždinu počela realizacija pilot-projekta Digitalni poštar

Varaždinske vijesti | 4.7.2017. u 18:07h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Varaždinu je danas počela provedba projekta „Digitalni poštar“.

Pilot-projektom obuhvaćeno je područje poštanskog ureda 42000 Varaždin, a mobilnim telefonima s potrebnom aplikacijom i prijenosnim pisačima opremljen je 31 poštar.

„Digitalni poštar“ je aplikacija na pametnom telefonu koja postaje sastavni dio načina obavljanja dostave u Hrvatskoj pošti. Aplikacija obuhvaća obradu i dostavu svih pošiljaka, vođenje dostavne knjige u digitalnom obliku te omogućava praćenje pošiljki u realnom vremenu. Poštari mogu ispisivati obavijesti o prispijeću pošiljke i račune ukoliko korisnik neku od usluga plati na adresi preuzimanja.

U pilot fazi, koja zapravo predstavlja testiranje aplikacije na terenu, kroz aplikaciju će se obrađivati samo preporučene pošiljke, a korisnici će preuzimanje potvrđivati potpisom na zaslonu uređaja.

- Projekt „Digitalni poštar“ služi unaprjeđenju temeljne djelatnosti i jedan je od brojnih novih projekata u sklopu Strategije Pošta2022.
Hrvatska pošta, sa svojom strateškom inicijativom razvoja temeljne djelatnosti, naglasak stavlja na razvoj infrastrukture te poboljšanje i automatizaciju procesa. Uvođenjem mobilnih uređaja za poštare ulazimo u svijet digitalne komunikacije i pružanja bolje usluge korisnicima. Hrvatska pošta, zahvaljujući svojim kapacitetima, građanima Republike Hrvatske može biti još više na usluzi što ovim projektom i pokazujemo - izvijestili su iz Hrvatske pošte.

digitalni postar 02

digitalni postar 01

Označeno u