U varaždinski Centar za mlade dolazi devet udruga

| 2.3.2018. u 14:45h | Objavljeno u Aktualno

Nakon niza godina neuspješnog ostvarenja Centra za mlade, u petak 2. ožujka gradonačelnik Ivan Čehok je sa udrugama mladih potpisao Ugovore o provođenju projekta/programa u Centru za mlade u Varaždinu.

Ugovore su potpisali predstavnici devet udruga - Društvo alternativnih kulturnjaka “Bambucha”, Umjetnička organizacija GLLUGL, Hrvatska glazbena mladež Varaždin, Udruga nuSynergetic, Trash, Udruga mladih Varaždinski underground klub (V.U.K.), Filmsko-kreativni studio VANIMA, Varaždinski biciklisti i VARIETE.

- Imali smo već prije najave za otvaranje tog Centra za mlade no u formalnom smislu to toga nikada nije došlo. Ovo je prvi puta da su se udruge odlučile zajednički djelovati, do sada su svi uvijek htjeli svoj zasebni prostor, no ovo je prvi puta da su se odlučili da u jednom objektu bude njih devet i to je dobro - rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je kako je ovo tek početak te da se na taj način doista može krenuti prema jednom obliku civilnog društva koje će biti usmjereno prema mladima.

- Centar za mlade je zamišljen kao nekakav kulturno umjetničko urbani punkt u gradu, dok na drugom kraju grada radimo drugi punkt, u bivšem Centru Tomislav Špoljar, gdje će djelovati udruge više socijalno humanitarnog tipa - rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Dodala je kako joj je izuzetno drago što se devet udruga uspjelo dogovoriti te da se nada da će one generirati sadržaj i aktivnosti koje će privlačiti ne samo mlade ljude nego i građanstvo općenito.

Gradu Varaždinu se u ime svih udruga zahvalio Hrvoje Selec, predstavnik udruge Vanima, istaknuvši kako im puno znači ovaj prostor te da se vesele zajedničkoj suradnji.

- Dobar dio nas već duže vrijeme djeluje u udrugama tako da ovo nije prvi pokušaj.Spremni smo i mislim da ćemo sve to skupa odraditi odlično i privući mlade, kvalitetne i kreativne ljude i da će ovaj Centar konačno oživjeti - rekao je Hrvoje Selec.

Nakon potpisivanja Ugovora održala se i primopredaja ključeva u Centru za mlade.

DSC 9590