U utorak simpozij o prevenciji ovisnosti u Varaždinskoj županiji

V.V. | 27.11.2017. u 11:15h | Objavljeno u Aktualno

U utorak 28. studenog u palači Herzer će se održati simpozij pod naslovom "Interdisciplinarni pristup prevenciji ovisnosti u Varaždinskoj županiji" s početkom u 9 sati.

Simpozij je organiziran u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, i povodom 20 godišnjice rada i postojanja Centra za prevenciju ovisnosti VŽ, a u suorganizaciji Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i Udruge apstinenata "Hrabrost", i pod pokroviteljstvom referentnog centra za bolesti ovisnosti Ministarstva zdravstva i Varaždinske županije.

U sklopu simpozija bit će održano više predavanja na temu ovisnosti.

Tako će, između ostalih, Mr.sc. Zemira Medved govoriti o mogućnostima liječenja alkoholne ovisnosti u Varaždinskoj županiji, a Snježana Rusman iz Udruge HELP o programima smanjenja štete u Varaždinskoj županiji.

Osim njih, predavanja će imati prof. dr. sc. Zoran Zoričić, spec. psihijatrije; prof. dr.sc. Danijela Štimac, dr. med. spec. javnog zdravstva; Ivan Ćelić, dr, med. spec. psihijatrije; Irena Stipešević Rakamarić, dr. med. spec. javnog zdravstva; Mira Pešić, dr. med. spec. psihijatrije; Mateja Grizelj. dr. med. i brojni drugi.