U srijedu počinju radovi, nadvožnjak kod Varteksa zatvoren od 23. travnja Foto: VV arhiva / ilustracija

U srijedu počinju radovi, nadvožnjak kod Varteksa zatvoren od 23. travnja

I.D./Varaždinske vijesti | 15.4.2019. u 20:55h | Objavljeno u Aktualno

Uskoro započinje sanacija nadvožnjaka u Gospodarskoj ulici u Varaždinu. Iz Grada Varaždina najavljuju da će radovi započeti u srijedu 17. travnja, dok će od 23. travnja promet na nadvožnjaku biti zatvoren.

Rok izvođenja radova je 105 dana, a radovi bi, napominju iz gradske uprave, trebali biti završeni prije Špancirfesta, okvirno do 10. kolovoza. Za vrijeme izvođenja radova vrijedit će privremena regulacija prometa.

nadvoznjak_gospodarska_varazdin_2.jpg

- S obzirom na to da će prometovanje biti otežano, molimo građane za strpljenje - iz Grada su poručili građanima, upozoravajući na moguće gužve na zaobilaznim pravcima.

- Bit će to prva temeljita obnova toga nadvožnjaka koji je doista u jadnom izdanju. Ono što odmah moramo napomenuti građanima jest, da ih molimo za strpljenje jer su to radovi kojima će se napraviti temeljita obnova. Skida se sve do nosive konstrukcije, a ne kako neki misle samo da se novi kolnik i asfalt stavlja - rekao je najavljujući radove gradonačenik Ivan Čehok.

Vrijednost radova na nadvožnjaku je oko 6 milijuna kuna, a ukupne troškove ove investicije su na sebe preuzele Hrvatske ceste, dok će zaobilazni pravac za vozače do završetka radova u kolovozu biti Zagrebačka ulica do prijelaza preko pruge u Turčinu.

nadvoznjak_obilazak.jpg

nadvoznjak_gospodarska_varazdin_1.jpg