U protekloj godini varaždinski vatrogasci imali čak 321 intervenciju

V.V. | 5.5.2017. u 15:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Tomislav Bogovoć novi je stari predsjednik Gradska vatrogasna zajednica Grada Varaždina, koja je danas održala 26. redovnu izvještajno izbornu skupštinu i izabrala vodstvo.

Bogović, koji ovu funkciju obnaša od 2009. godine, a za njegovog zamjenika izabran je Mirko Svetec.

DSC 3833

 

S obzirom na odlazak iz aktivnog rada u GVZ Varaždin, Skupština je proglasila Zvonka Biškupa i Zdravka Pizeka počasnim članovima Zajednice, a prilikom uručivanja priznanja predsjednik im je zahvalio za nemjerljiv doprinos vatrogastvu koji su dali kroz svoj dugogodišnji rad u vatrogastvu.

Kroz izvješća o radu zajednice u protekloj godini predsjednik dr. sc. Tomislav Bogović i zapovjednik Ivica Labaš istaknuli su sve veću angažiranost vatrogasaca u obavljanju zadaća u zaštiti od požara i preventivnom djelovanju.

Iako u protekloj godini nije bilo prirodnih nepogoda na našem području koje iziskuju angažiranje većeg broja vatrogasaca, u protekloj godini profesionalni i dobrovoljni vatrogasci imali su ukupno 321 intervenciju.

Iako opremljenost vatrogasnih postrojbi još uvijek nije na potrebnom nivou, istaknut je napredak u pomlađivanju voznog parka kao rezultat sustavnog ulaganja u nabavku nove opreme koja se financira sredstvima proračuna Grada Varaždina.

Tako je GVZ Varaždin u proteklom mandatu kupila ukupno 7 novih vatrogasnih vozila i jednu navalnu auto prikolicu s kompletnom opremom za gašenje požara, a u narednom četverogodišnjem razdoblju GVZ Varaždin planira nabavku još tri nova vozila.


Označeno u