Pume: Brojat ćemo samo posljednjih sto metara do Varaždina Foto: OSRH

Pume: Brojat ćemo samo posljednjih sto metara do Varaždina

Varaždinske vijesti | 18.12.2018. u 09:06h | Objavljeno u Aktualno

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume jučer su uspješno svladali šestu etapu hodnje od Koprivnice do Ludbrega u dužini od 22 km pod nazivom "Južni potez".

Na pretposljednjoj etapi, pripadnici Puma posjetili su svetište Predragocjene Krvi Kristove te su sudjelovali na svetoj misi koju je predvodio mons. Josip Đurkan.

Kao i proteklih dana, civilno stanovništvo kroz mjesta koja prolaze tijekom hodnje, kao i djelatnici Policijske postaje Ludbreg, Crvenog križa Ludbreg i predstavnici udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ponudili su Pumama okrjepu i osvježenje na hodnji prema Varaždinu.

Bivši pripadnik 7. gardijske brigade Pume i sadašnji pripadnik 2. mehanizirane bojne Pume stožerni narednik Kristijan Danko istaknuo je kako ga iznimno veseli povratak u matičnu postrojbu u Varaždinu.

- Što smo bliže Varaždinu, veseliji smo i sretniji. Neopisiv je osjećaj vratiti se „kući“ - rekao je stožerni narednik Danko pohvalivši civilno stanovništvo koje im je tijekom hodnje pružilo okrjepu, hranu i piće:

- Hrvatska vojska uvijek se odazove kad je našem narodu potrebna pomoć, a sada oni pomažu nama. Ovo je izvrstan primjer suradnje Hrvatske vojske i civilnog stanovništva.

- Nismo umorni i ne brojimo kilometre ni sate! Brojat ćemo samo posljednjih sto metara do Varaždina - rekli su pripadnici Puma nakon propješačene pretposljednje etape hodnje.

Podsjetimo, Pume su simboličnu hodnju povratka u Varaždin od 184 kilometra započele u srijedu, 12. prosinca iz Našica. Hodnja je organizirana u čast poginulih hrvatskih branitelja, a odvija se u sedam etapa: Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin, a svaka etapa nosi naziv po jednoj operaciji koju je uspješno provela 7. gardijska brigada Pume.

U završnoj etapi hodnje u utorak, 18. prosinca u 13 sati u mjestu Bartolovec, pripadnicima će se u hodnji pridružiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

Završetak hodnje predviđen je u 15,30 sati kod Spomen obilježja Puma u Varaždinu gdje će pripadnici Puma položiti crvenu ružu za sve poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume.

pume_hodnja_17122018_01.jpg

pume_hodnja_17122018_02.jpg