U bivši Centar Tomislav Špoljar će useliti sedam novih udruga

| 29.3.2018. u 14:09h | Objavljeno u Aktualno

- Ja sam danas stvarno sretan da smo ovdje smjestili sedam novih udruga. Ovo će biti njihov novi prostor i to će biti prava mala košnica kreativnog rada i civilnog društva - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok na današnjem potpisivanju ugovora o davanju na korištenje prostora u bivšem Centru Tomislav Špoljar s predstavnicima udruga.

Gradonačelnik Čehok je ugovore potpisao s predstavnicima udruga Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, Sportskog plesnog kluba „Valcer“, Društva Naša djeca Varaždin, Radioamaterske udruge „Sloga“ Varaždin i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Ujedno je i potpisao Ugovor o donaciji financijskih sredstava s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin radi realizacije projekta “Poludnevni boravak za mlade i odrasle osobe s invaliditetom” u ukupnom iznosu od 420 tisuća kn te ugovor sa Udrugom “Novi put” za “Programu zbrinjavanja beskućnika, pružanje usluge smještaja i usluge poludnevnog boravka”, u iznosu od od 320 tisuća kuna za programe koji će se provoditi u 2018. godini.

DSC 0161

- Posebno mi je drago da konačno ispunjavamo jedan standard koji smo trebali davno prije, a to je Poludnevni centar za osobe s posebnim potrebama. Grad Varaždin je puno napravio pri uklanjanju barijera prema svim invalidnim osobama, međutim, ovakav centar još nismo imali, i sada konačno i to ispunjavamo - rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako će sve udruge u prostoru imati najmanju moguću najamninu, te da će svi oni koji će se nalaziti u ovom prostoru i koji će se financirati iz gradskog proračuna, morati podnositi izvješća Gradu.

Gradu je u ime svih udruga zahvalila Jelena Mikić, ravnateljica udruge Društvo naša djeca, koje je ujedno i dobilo najveći prostor od svih udruga.
- Društvo naša djeca u trenutnom prostoru ima 700 kvadratnih metara, a sada je zakupilo još oko 500 kvadratnih metara. Zadovoljni smo samom realizacijom i čekamo preseljenje - rekla je ravnateljica DND-a, navodeći kako su već i prije trebali dobiti taj prostor no tada zgrada nije bila u adekvatnom stanju za odvijanje radionica.

Predsjednik udruge “Novi put” Nikola Dugandžić istaknuo je kako će sredstva uglavnom potrošiti na potrebe korisnika smještenih u prenočištu i za održavanje prenočišta (plaćanje računa i održavanja prostora).

DSC 0145

Označeno u