Troškovi stanovanja: Korisnici zajamčene minimalne naknade moraju se javiti u Gradsku vijećnicu Foto: VV arhiva / ilustracija

Troškovi stanovanja: Korisnici zajamčene minimalne naknade moraju se javiti u Gradsku vijećnicu

Varaždinske vijesti | 2.3.2018. u 17:49h | Objavljeno u Aktualno

Gradsko vijeće Grada Varaždina na sjednici održanoj u srijedu, 28. veljače, donijelo je Odluku o ostvarivanju prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja korisnika zajamčene minimalne naknade.

Po toj odluci, Centar za socijalnu skrb Varaždin nije više nadležan za troškove stanovanja. Kako ističu iz gradske uprave, svi korisnici zajamčene minimalne naknade Grada Varaždina koji žele i nadalje ostvarivati prava na troškove stanovanja moraju se javiti tijekom ožujka 2018. godine u Gradsku vijećnicu Grada Varaždina, na Trgu kralja Tomislava 1, u Upravni odjel za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo.

Zahtjevi za priznavanje troškova stanovanja moći će se podnijeti svaki utorak, srijedu i četvrtak u vremenu od 8,00 do 12,00 sati.

Zahtjevu za priznavanje troškova stanovanja potrebno je obavezno priložiti:
1. preslika osobne iskaznice
2. rješenje o zajamčenoj minimalnoj naknadi
3. preslika računa/uplatnice za troškove stanovanja (komunalna naknada, voda, električna energija i sl.) koji se odnose na stan u kojem podnositelj stanuje
4. najmoprimac - podstanar, preslika ugovora o najmu stana
5. preslika IBAN – broj tekućeg računa