Trener NK Varaždina o uspjehu u Kini: Dominirali smo od prve do zadnje utakmice

| 18.12.2017. u 14:48h | Objavljeno u Aktualno

Nogometaši Varaždina pobjednici su međunarodnog turnira Yunnan 2017., koji se igrao od 5. do 14. prosinca u Mangshi Cityju u pokrajini Yunnan u Kini. U finalu turnira, koji je okupio drugoligaške momčadi, Varaždin je pobijedio malezijskog predstavnika FC UiTM rezultatom 4:0 (1:0), golovima Matije Kolarića u 37., Josipa Golubara u 62. i Leonarda Mesarića u 83. minuti, a u završnici susreta igrači malezijskog kluba postigli su auto gol. Varaždin, koji je turnir završio bez poraza, uz veliki pobjednički pehar osvojio je i 300 000 yuana, što je oko 290 tisuća kuna.

Nakon što su u prvoj utakmici na turniru svladali sastav iz Tajlanda TERO FC s 2:1, golovima Erića i Glavice, pobijedili su momčad iz Laosa, DK FC, s 2:0 golovima Sačera i Jagačića. Tom se pobjedom Varaždin i prije trećeg, posljednjeg susreta u skupini, plasirao u četvrtfinale turnira, koji je okupio 12 klubova iz 9 država. U trećoj su utakmici, za prvo mjesto u grupi, nadigrali kineski Hebei Elite FC sa 4:0. Dva je gola postigao Kolarić, a po jedan Glavica i Mesarić. U četvrtfinalu su pobijedili TERO FC, rezultatom 4:0, s dva gola Erića, te po jednim Glavice i Kolarića. U polufinalu su nadigrali sastav iz Tajlanda AIR Force Central FC sa 6:0. Dvostruki je strijelac bio Glavica, a po jedan su gol postigli Jagačić, Sačer, Erić i Drožđek.

- Iz 22 postignuta i samo jednog primljenog gola uočljivo je da smo dominirali od prvog do posljednjeg susreta. Kako su utakmice odmicale, vidjela se razlika u kvaliteti, jer dok su druge ekipe padale, mi smo držali konstantu, a u polufinalu i finalu dali smo maksimum. Drago mi je da smo obranili čast europskog i hrvatskog nogometa. Ovo je dosta jaki turnir u ovom dijelu svijeta i domaćini su bili ugodno iznenađeni našom izvedbom, što mene ne čudi, jer imamo kvalitetne igrače. Brzo su se prilagodili meteorološkim uvjetima, jer nas je dočekalo 25 celzijevih stupnjeva i prezentirali smo dobar nogomet - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević. Velika je razlika između europskog i nogometa koji se igra na ovom području.

- To su dobre momčadi, veoma su borbeni, a ponekad su, za naše prilike, igrali i grubo, jer kada vide da je netko bolji pokušavaju ga zaustaviti na sve načine, ali u tome nisu uspjeli, jer smo u kvaliteti, tehnici i ostalim elementima ispred njih. Organizacija turnira je bila vrhunska, stadion je bio prekrasan, a jedini je problem bio loš teren. Da je teren bio bolji pobjeđivali bi i s većom razlikom - ističe Kovačević...

Kompletnu analizu i dojmove čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u