FOTO Tko su vlasnici najljepših kuća za odmor u Varaždinskoj županiji?

| 18.6.2018. u 13:06h | Objavljeno u Aktualno

Susresti strane, ali i domaće turiste na kontinentu, koji su odmor od svakodnevne rutine odlučili potražiti daleko od mora, više nije egzotika. No, dok u drugim dijelovima naše zemlje zasluga za to najčešće pripada nekoj znamenitosti, toplicama i nečem sličnom, koje prate i uobičajeni hotelski te slični kapaciteti, Varaždinska županija goste sve više privlači malim, ali pomno osmišljenim obiteljskim smještajem. Prepoznala je to i Turistička zajednica Varaždinske županije te odlučila pokušati najbolje od te ponude objediniti u projektu Kuće za odmor s pričom.

rsz_9__15___medium_.jpg

- Taj projekt, koji sufinancira Hrvatska turistička zajednica, započeo je prošle godine, i to zahvaljujući Branki Tropp, koja je njegov idejni začetnik. Naime, zamijećen je veliki porast noćenja, ali i ponude privatnog smještaja. I to ne onog klasičnog, kojeg poznajemo kao Zimmer frei, nego objekata s vrlo kvalitetnom ponudom. Oni su uglavnom smješteni u okruženju koje nije turistički valorizirano, ali zato imaju inovativnu ponudu - kaže Miran Bojanić Morandini, direktor TZ Varaždinske županije.

Ti su objekti, kojih je već gotovo trideset u okolici Varaždina i drugih gradova, uglavnom bivše kuće za odmor, koje su njihovi marljivi i poduzetni vlasnici preuredili u privatni smještaj, pri čemu su poneki iskoristili mogućnost da izgrade bazene uz pomoć javnog novca do kojeg su došli putem natječaja Ministarstva turizma.

rsz_dsc_3732__medium_.jpg

- Najbolje na tržištu prolaze oni koji nude originalnu i visokokvalitetnu uslugu. Primjerice, oni koji imaju bazene, saune i slično. Prepoznala je to i naša TZ, odnosno Branka Tropp, koja je na natječaj HTZ-a dostavila projekt Kuće za odmor s pričom. Zahvaljujući tome, detektiralo se najbolje što se nudi od privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji, dok smo ove godine prijavili nastavak tog projekta. Tako će sada peteročlano povjerenstvo razraditi kriterije koje treba zadovoljavati neki smještaj da bi mogao dobiti oznaku Kuće za odmor s pričom - objašnjava direktor TZ Varaždinske županije, napominjući da će se gledati ekološka osviještenost, kvaliteta korištenog materijala i dr.

Više o projektu pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti