Tijekom akcije "Pješaci i biciklisti" utvrđeno čak 110 prekršaja Foto: Ilustracija

Tijekom akcije "Pješaci i biciklisti" utvrđeno čak 110 prekršaja

M.P./Varaždinske vijesti | 18.10.2017. u 10:39h | Objavljeno u Aktualno

Čak 110 prekršaja utvrdili su policijski službenici PU varaždinske tijekom jučerašnjeg provođenja preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na zaštitu pješaka i biciklista.

Akcija se provodila od 6 do 10 sati te od 20 do 23 sata, a prioritetno se nadziralo propisno sudjelovanje pješaka i biciklista u prometu te u uvjetima smanjenje vidljivosti i noći.

Policijski su službenici utvrdili ukupno 110 prekršaja, od čega 88 prekršaja biciklista, 13 prekršaja pješaka i devet ostalih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Svi zatečeni biciklisti i pješaci koji u uvjetima noći i smanjene vidljivosti nisu bili označeni reflektirajućim prslucima i drugim reflektirajućim materijama, kao i biciklisti koji nisu imali svjetla na biciklima, nakon procesuiranja prekršaja darivani su reflektirajućim prslucima, kompletima svjetala za bicikle ili reflektirajućim trakama za pješake, nabavljenim sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama - izvijestili su iz PU varaždinske.