Teška situacija u Coningu - traje izvanredna revizija

Ivica Kruhoberec | 24.10.2016. u 12:20h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li Coning, jedno od najpoznatijih varaždinskih poduzeća, uskoro otići u stečaj ili će ga uspjeti ponovo izbjeći, kao što mu je to uspjelo prije tri godine kada je sklopljena predstečajna nagodba?

Hoće li stečaj značiti i kraj poduzeća ili će se tvrtka opet dići iz „pepela“, ali (ponovo) „očišćena“ od obveza prema vjerovnicima? Propadne li uistinu to poduzeće, koje ranijih desetljeća nisu uspjeli uništiti ni veliki politički „igrači“, tko će biti odgovoran za to: bivše ili sadašnje poslovodstvo, odnosno vlasnici?

Tko su uopće potonji: strani ulagač, investitor iz Slovačke posredstvom svog ciparskog poduzeća Rossenero Holding, ili zapravo domaći, (dijelom) dobro poznati…

To su neka od pitanja i dvojbi koja se nameću nakon što je prošli mjesec varaždinski Trgovački sud na prijedlog FINA-e započeo prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad Coningom jer je više od 120 dana imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 3,9 milijuna kuna.

Osim ovoga sudskog rješenja, dvojbe oko sudbine Coninga pobuđuju i neke „sitnice“, poput napisa na zgradi u kojoj je sjedište poduzeća u Šenoinoj ulici. Naime, na ulaznim vratima stoji da su se preselili u podrum Poslovnog centra Coning...

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u