Štromar: Nasmijale su me poruke Josipe Rimac, i meni je pisala "srce moje, dušo moja" Foto: VV arhiva

Štromar: Nasmijale su me poruke Josipe Rimac, i meni je pisala "srce moje, dušo moja"

VV / Novi list | 5.2.2024. u 10:32h | Objavljeno u Aktualno

U Hrvatskom saboru u srijedu se očekuje glasovanje o Ivanu Turudiću, kandidatu za glavnog državnog odvjetnika. Ako će i dalje uživati podršku Vlade, ključno će biti što će učiniti zastupnici koji su Plenkovićevi koalicijski partneri, piše Novi list.

Ako ih se samo troje predomisli, uslijed svježih otkrića o Turudićevom društvenom životu, on vjerojatno ne bi prošao. Naime, po svemu sudeći, iz oporbe je samo Milan Vrkljan spreman glasovati za Turudića. Nema, međutim, nikakvih naznaka da se netko od saveznika HDZ-a u Saboru pokolebao.

Jedan od njih, Predrag Štromar iz HNS-a, ističe da su ga zapravo nasmijale poruke Turudića i Josipe Rimac jer se prisjetio vlastite slične korespondencije s njom, zbog koje je morao dati iskaz istražiteljima USKOK-a.

– Glasat ću za Turudića, nisam čuo da je bilo tko promijenio mišljenje nakon ovih poruka. Znate, ona vam je sa svima komunicirala kao s Turudićem. Meni je, recimo, na poruku da se smiri zbog nečega, odgovorila – samo me ti možeš smiriti. Bilo je to u novinama i kada ih je moja supruga ujutro kupila, odmah mi je po povratku s vrata vikala: Predrag! Je li u redu objavom takvih poruka uništavati živote ljudima? Nisam s Josipom uopće bio dobar, a nazivala me u porukama "srce moje", "dušo moja". Jednostavno se tako obraćala ljudima. Ili bi napisala dužnosniku da će ga, ako joj nešto ne napravi, »popapati mrak«. Čak i da će šef, misleći na Plenkovića, saznati ako joj se nešto ne potpiše do devet ujutro. Ona je na taj način samo iskorištavala jadne ljude, blefirala je - ispričao je Štromar za Novi list.