Štromar: Građani Varaždinske županije zaslužuju veće plaće

Varaždinske vijesti | 2.5.2017. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno

Županijska organizacija HNS i ove je godine organizirala obilježavanje 1. svibnja u gotovo svim općinama i gradovima Varaždinske županije.

Središnja proslava održala se već tradicionalno u Trakošćanu, a brojnim građanima pridružili su se i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u društvu svog zamjenika i župana Varaždinske županije Predraga Štromara.

Ivan Vrdoljak osvrnuo se na aktualnu situaciju u Hrvatskoj, posebice onu vezanu uz zaposlenost i prosjek plaća radnika. Pritom je istaknuo kako je Varaždinska županija napravila dosta po pitanju zaposlenosti jer je riječ o županiji koja ima najmanji broj onih koji traže posao, ali da je pred Hrvatskom ogroman posao koji bi trebao dovesti do povećanja plaće da ljudi od njih mogu imati pristojan život.

- Da li kroz porezne politike, da li kroz potpore strateških industrija, ova država mora brinuti da se povećaju plaće. Kada se povećaju plaće onda će zadovoljstvo naših građana biti veće – istaknuo je Vrdoljak.

Predrag Štromar je pak podsjetio na pozitivne gospodarske aspekte u Varaždinskoj županiji te rekao da se činjenica, da građani na sjeveru Hrvatske rade već dugi niz godina za male plaće, mijenja.

- Statistički pokazatelji govore da idemo u dobrom smjeru. U 2015. godini rast plaća u našoj županiji bio je 5 posto, a na razini države 2,5 posto. To se dogodilo prvi puta nakon 15 godina da kod nas brže rastu plaće. Međutim, to nije dovoljno i cilj je da plaće rastu više i da dođemo iznad hrvatskog prosjeka. Naši građani to zaslužuju. Oni su marljivi i rade, rijetko se bune i zato je naš cilj da im omogućimo bolje uvjet i veće plaće – poručio je Štromar.

Osvrnuo se i na dugogodišnju tradiciju proslave Praznika rada u Trakošćanu te rekao kako su se okupili članovi stranke iz svih dijelova županije.

- Pripremanje i podjela graha već su tradicija, a ove godine osigurano je više od 3.000 porcija – rekao je Štromar.

Označeno u
Galerija slika