Stričak i Križanić: "Sigurno da je ljudima uz cestu D2 teško, radimo sve da se situacije mirno riješi“

IHR/Varaždinske vijesti | 26.3.2019. u 16:49h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Sigurno da je život svima koji žive uz prometnicu D2 u najmanju ruku otežan. Toplo se nadam da nećemo morati biti između, s jedne strane, potpredsjednika Vlade koji prometuje tom dionicom i živi u tom kraju, te člana Uprave Hrvatskih cesta koji je donedavno tu živio, znači govorimo o Štromaru i Leveriću -  i s druge strane, njihovih lokalnih stranačkih kolega – komentirao je saborski zastupnik Anđelko Stričak na današnjoj konferenciji za novinare HDZ-a nevolje mještana koji žive uz državnu cestu D2 od Varaždina do Cestice, odnosno Dubrave Križovljanske gdje je granički prijelaz sa Slovenijom.

Da je jedino rješenje izlazak na ceste rečeno je na sastanku koji je prije desetak dana održan u Cestici.

- Pokušat ćemo nastalu situaciju riješiti razgovorom a ako neće ići, onim što je u Hrvatskoj uvijek dobro prolazilo, pokušat ćemo problem riješiti na cestama – rekao je Dragutin Kranjčec, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika na sastanku koji je zbog nastale siguacije početkom prošlog tjedna održan u Općini Cestica.

Podsjećamo, prije desetak dana u Cestici je održan sastanak zbog novog Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila, čija je najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona, a koji je stupio na snagu 7. ožujka. Problem je u tome što novim Pravilnikom, zbog ograničenja, promet teških kamiona i tegljača težih od 7,5 tona s ceste prema Murskom Središću, gdje je granični prijelaz za Slovenijom, preusmjeren na državnu cestu od Varaždina do Cestice. Zbog velikog broja teških kamiona koji moraju doći do Slovenije prije desetak dana došlo je do blokade prometa, a na granici se stvaraju gužve i kolone. Zbog toga su sudionici sastanka u Cestici zatražili stavljanje Pravilnika izvan snage, no iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture da prate situaciju na terenu, te o tome zasad ne

- Mi znamo za taj problem i razgovarali smo sa resornim ministrom i radimo sve da se situacija riješi – poručio je saborski zastupnik Josip Križanić.

Označeno u