"Stalno duh Ratka tu lebdi, bu se negde zakačil na lustere, dajte pustite to moj tata, naš tata" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Stalno duh Ratka tu lebdi, bu se negde zakačil na lustere, dajte pustite to moj tata, naš tata"

IHR/Varaždinske vijesti | 29.11.2023. u 11:38h | Objavljeno u Aktualno

Osim okršaja između bivših stranačkih kolega, a danas nezavisnog vijećnika Tomislava Paljaka i vijećnice Reformista Natalije Martinčević, koja nije izostala ni na današnjoj sjednici Županijske skupštine prilikom rasprave Prijedloga proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu i projekcija za 2025. i 2026., vijećnica Martinčević pozvala je vijećnike s NL Ivana Čehoka na kavu, pa da vide kako će glasati za proračun danas nezavisni vijećnici Paljak, Liber i Sabati. U raspravu se uključio i vijećnik Ivan Čehok.

- Gospođo Martinčević, zašto mi razbijate klub ovako? Cingula je otišao van na kavu, ja sam znao što ste vi rekli, čista navlakuša. Vi ste mi čovjeka izvukli i sad ne želite ići s njime na kavu. Ovo stvarno nema smisla, ako ste ponudili kavu, čovjek čeka tu vani - uzvratio je Čehok i dodao kako mu je sve potpuno jasno.

- Rekao je jednom Dostojevski: Svi smo mi izašli ispod Gogoljevog šinjela. Meni je potpuno jasno, da vas tu tri četvrtine, svi ste izašli iz Ratkovog šinjela. Od Lukačića do vas, Paljaka, pustite tu temu više, taj duh Ratka Čačića stalno tu leti, pustite, pustite čovjeka. Nije mi jasno kako on ovakav može letjeti stalno. Dragi moj student Paljak... Čak ga Paljak oponaša, čak zatežete - rekao je Čehok i izazvao smijeh vijećnika u Skupštinskoj dvorani.

- Pustite te teme, moj tata, naš tata, idemo se svi zajedno složiti. Naravno da mi budemo išli na kavu, ovakav poziv se ne odbija, mi budemo platili na kraju. Dignemo ruke i onda idemo na kavu s vama bez ikakvih poteškoća. Na kraju krajeva, vi dobro znate, kad su vas gazili vaši iz HNS-a, ja sam vam prvo prišao kao dami i rekao da mi je žao i to nije u redu. Idemo se svi založiti za to i da duh tog čovjeka, stvarno više ovdje ne lebdi jer to nema smisla. Bu se negdje zakačil za lustere - rekao je Čehok.

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić zahvalio se vijećniku Čehoku na replici.

- Bilo je šarmantno, pa vam ovog puta neću dati opomenu - poručio je Križanić.

Martinčević je ustvrdila na kraju da nije dobro da taj Ratkov duh stalno leti po Skupštinskoj dvorani.

- Vrijeme je da se čim prije materijalizira i da čim prije kao župan bude za ovom govornicom - poručila je Martinčević.

Paljak je pak ustvrdio kako je očekivao repliku svojih bivših kolega te se zapitao sprema li se novi brak između HNS-a i Reformista.

- Malo bi piškili, malo bi kakili. HNS se u ovom madatu odlučio biti u vladajućoj većini. I to podržava od prvog dana. Nema braka HNS-a i Reformista - poručio je vijećnik Krunosav Lukačić (HNS).