Špancirfest 2018: UB40, Soul II Soul, Parni Valjak, Dubioza kolektiv, S.A.R.S. i drugi na Starom gradu - bez ulaznica!

VV | 14.6.2018. u 20:15h | Objavljeno u Aktualno

Ovogodišnji Špancirfest trajat će od 17. do 26. kolovoza. Ovo je 20. po redu Špancirfest, koji donosi i neke novitete, poput povratka besplatnih koncerata na glavnoj pozornici, zabavnog parka za mlade i posebnog programa u atriju Staroga grada. O tome su govorili Jelena Toth, direktorica Turističkog ureda grada Varaždina, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te njegovi zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar.

Najpopularniji dio Špancirfesta su njegovi koncerti, a novina ove godine je da će koncerti na Starom gradu ponovno biti besplatni. Na glavnoj
pozornici, koja će biti smještena između zapadnog bedema i zidina Starog grada. nastupit će UB40, Soul II Soul, The Brand new Heavies, Parni valjak, Dubioza kolektiv, SARS, Urban&4, Zabranjeno pušenje, Mia Dimšić i Zdenka Kovačiček.

Bit će tu mjesta i za varaždinsku glazbenu scenu, kojoj će bit posvećen posebni programski dan, a glazbe će u hladu zidina biti cijeli dan s obzirom da de se, uz bogati koncertni program na perivoju oko Starog grada, odvijati cijeli niz programa uz raznoliku streetfood ponudu.

Slavljenički koncertni program kod vile Bedeković donosi probran niz izvođač,a koji su ostali u posebnom sjećanju publike Špancirfesta, svojevrsni  The best of.  Josipa Lisac, Amira Medunjanin, Vlatko Stefanovski i Zoran Predin vraćaju se u bajkovito okruženje te intimne i romantične pozornice, jedine za koju će se naplaćivati ulaznice.

Uz izniman koncertni niz, vila Bedeković će, kao i uvijek, ugostiti i kazališne predstave, ove godine u organizaciji Kerekesh Teatra, i to tri njihove vlastite predstave – Ljubaf, Pokopaj me nježno  i Oćeš, nećeš, doktor, što će biti jubilarna, 50. Izvedba te tri gostujuće – Muškarci.hr, Otpisani i Ćiro. Ulaznice po cijeli od 80 kuna za koncerte i 60 kuna za predstave u prodaju će biti idući tjedan.

Zabave će biti i na varaždinskom Korzu, odnosno Trgu Miljenka Stančića gdje će za glazbeni program biti zaduženi DJ-evi.

sf2018_najava.jpg

- Špancirfest živi i diše na varaždinskim ulicama i trgovima, a ulični program je i dalje čvrsta spona današnjeg festivala sa svojim korijenima.  Ulični performansi, ulični teatar, novi cirkus, kako god nazvali umjetnike i zabavljače koji neposredno, bez barijere pozornice, uveseljavaju posjetitelje – na Špancirfest dolaze samo najbolji, a 20. izdanje donosi više od 100 različitih programa, koji će se događati  stalno i svugdje, najvljuje direktorica Turističkog ureda,

Ove će godine ponovno biti Kreativnica u Uskoj ulici, Umjetnička ulica u Školskoj, Obrtnička u Draškovićevoj i Park kreative, dok će se najmlađi ponovno zabavljati u Vindilandu, ali i u zabavnom parku, kojim će Špancirfest "zauzeti" novi prostor vanjsku livadu ispred sjevernog bedema Staroga grada.

A u suradnji s varaždinskim partnerima i ugostiteljima, duboki hlad perivoja na Starom gradu ugostit će raznoliku streetfood ponudu mirisa i okusa, dok će se u prekrasnom ambijentu atrija Starog grada smjestiti Tajna vrata Starog grada, nova zona koja će svojim programom dodatno oplemenit ukupnu ponudu ovogodišnjeg Špancirfesta na kojem će opet biti Vinski grad.

Označeno u