Socijaldemokrati: "Je li Štromarovo glasanje za Turudića službena politika HNS-a i volja njihovih birača?"

VV | 7.2.2024. u 17:30h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik županijske organizacije Socijaldemokrata Varaždinske županije Velimir Kučko prozvao je u srijedu saborskog zastupnika HNS-a Predraga Štromara da podupiranjem izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika omogućuje da se na tako važnu poziciju dovede čovjeka upitnog moralnog i pravosudnog karaktera.

- Turudić je politički premrežen i povezan s vladajućim strukturama i sve samo ne neovisan. Njegov izbor za glavnog državnog odvjetnika predstavlja još samo jedan u nizu političkog porobljavanja najvažnijih institucija ove države, a to je ujedno i ozbiljna prijetnja sustavu i sigurnosti - rekao je Kučko dodajuči da je Štromar nedavno u medijima iznio i detalje svoje korespondencije s Josipom Pleslić (ex Rimac).

- Kako je od nesposobnog uhljeba, kako mu je tepao bivši šef Čačić, Štromar došao do „srce moje, dušo moja“? Valjda ju je „uspio smiriti“, kako je Rimac i tražila. On se bavi smirivanjem državne tajnice, umjesto da se brine o baliranom smeću u Varaždinu ili činjenici da njegovi partneri HDZ-ovci pokušavaju progurati kamenolom na Ivanščicu što bi predstavljalo devastaciju za budući park prirode. Ne brine ga ni krađa jezera u Trakošćanu, biseru hrvatskog kontinentalnog turizma - kaže Kučko.

Podsjetio je i na bivše Štromarove afere povezane s APN-om i Zakonom o najmu stanova kada je bio ministar graditeljstva, te kako se tajnici hvalio kako će preko veze ići na operaciju kuka jer „tako to funkcionira“.

- Tako očito i funkcionira za neke povlaštene, korumpirane, premrežene elite. Jasno mi je da glasači HDZ-a iz svojih razloga i potencijalnih vlastitih interesa podržavaju takvo stanje stvari, ali smatram da glasači HNS-a nisu za to. Stoga im postavljam pitanje, podupiru li oni takve odluke vodećih ljudi stranke? A ujedno i pitanje predsjedniku HNS-a Varaždinske županije Krunoslavu Lukačiću – je li to službena politika vaše stranke? - pita se Kučko.