SDP-ovi vijećnici u Gradskom vijeću Foto: VV arhiva

SDP-ov Neven Bosilj uoči sutrašnje sjednice vijeća: Točke koje imamo su praktički nebitne

M.P./Varaždinske vijesti | 13.9.2017. u 15:52h | Objavljeno u Aktualno

- Danas je 96 dana otkad je aktualna ekipa preuzela gradsku vlast, a sutra je sjednica Gradskog vijeća koja bi trebala biti kruna prvih 100 dana rada i pokazatelj kako će voditi Grad. No, kada uzmemo ovaj dnevni red, vidimo da nema nijedne teme iz koje se vidi vizija upravljanja Gradom, odnosno iz koje bi se moglo iščitati na koji način namjeravaju voditi Grad - poručio je to na današnjoj pressici SDP-ov gradski vijećnik Neven Bosilj, a uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća.

Na dnevnom redu će se tako, između ostalog, naći prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine, prijedlog odluke o porezima, prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o davanju koncesije za prijevoz putnika u javnom prometu na području grada, prijedlog odluke o izmjeni Odluke o određivanju uvjeta i mjesta prodaje izvan prodavaonica na području grada, prijedlog odluke o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Grada te izvješća o radu trgovačkih društava i javnih ustanova za 2016. godinu.

- Međutim, jučer su na sjednici Odbora za financije i proračun izbačene točke koje su se odnosile na izvješća o radu trgovačkih društava i javnih ustanova, dok je najvažnija tema koja se tiče građana dopuna Odluke o koncesiji za javni prijevoz. Pritom je koncesionar inicirao dopunu odluke i to zato jer jedna linija ne ide kroz Biškupec, a sada će je imati, no niti to nije inicirao Grad. Usto, tu je i prijedlog Odluke o određivanju uvjeta i mjesta prodaje izvan prodavaonice jer se pojavio zaintersirani koji bi ispred Kapucinske crkve želio prodavati pekarske proizvode, dok je to mjesto trenutno predviđeno samo za pokretnu prodaju tiskovina i slično. Drugim riječima, točke koje imamo su praktički potpuno nebitne. Sjednica se saziva samo kako bi se zadržao zakonski rok od 60 dana jer drugog razloga za sazivanje sjednice po ovom dnevnom redu zapravo nema - ocijenio je Bosilj koji je ujedno pozvao HDZ i Glas za Varaždin da jasno kažu tko je pozicija, a tko opozicija.

Na kraju je ukazao i kako će u ponedjeljak započeti izgradnja rotora na raskrižju Filićeve i Krležine te u Optujskoj, a ugovori stoje u Gradu još od siječnja.

- Međutim, zbog pada proračuna sve je stajalo, i umjesto da se radilo po ljeti kada nije bilo gužve na cestama, radit će se sada uslijed glavne prometne sezone i nastat će krkljanac u Gradu - naglasio je SDP-ov vijećnik.