Zaključno s raspravama održanima 30. studenog, zastupnici su se za riječ javili više od 11.700 puta

SABORSKA POSLA Koliko su bili aktivni, a koliko su iznosili troškovi rada "naših" zastupnika

| 31.12.2018. u 14:33h | Objavljeno u Aktualno

U Hrvatskome saboru ništa novog. Barem što se tiče aktivnosti “naših” zastupnika, odnosno onih iz treće izborne jedinici izabranih iz Varaždinske županije. “Najšutljiviji” je i dalje nekadašnji SDP-ov, a danas nezavisni zastupnik Mario Habek, dok je “najglasniji” MOST-ov Robert Podolnjak te HDZ-ovi i HNS-ovi zastupnici.

Iz Hrvatskog sabora su, naime, ovih dana objavili kako su u sklopu trenutnog devetog saziva u razdoblju od 17. siječnja do 14. prosinca održane četiri plenarne sjednice na kojima je donijeto 238 zakona. Zaključno s raspravama održanima 30. studenog, zastupnici su se za riječ javili više od 11.700 puta, i to najviše za repliku i odgovore na repliku.

Zaključno s raspravama održanima 3. prosinca, najmanje se puta – osam – za riječ javio nezavisni Mario Habek. HDZ-ov Anđelko Stričak javio se 52 puta, HNS-ova Božica Makar 58 puta, dok su se po 81 put za riječ javili HDZ-ov Josip Križanić te HNS-ov Milorad Batinić. Najviše javljanja, 111, ima MOST-ov Robert Podolnjak. Razlog nešto većem broju njegovih javljanja od ostalih “naših” zastupnika jest u tome što je 16 puta obrazlagao amandmane na pojedine prijedloge zakona, no bio je i nešto aktivniji u replikama i odgovorima na repliku. Usto, po broju replika i odgovorima na nju odskaču i Križanić i Stričak. 

Inače, rad šestero zastupnika iz Varaždinske županije ove nas je godine stajao ukupno 297.398 kuna. Konkretno, u razdoblju od 1. siječnja do 18. prosinca 2018. uvjerljivo najviše “koštao” je Podolnjak – 121.967 kuna...

Koliko nas je stajao rad ostalih zastupnika i je li to opravdano gledajući njihovu aktivnost u Saboru, odnosno činjenicu da ondje predstavljaju i zastupaju naše interese, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti