S. Zember priznala kako su je politički moćnici tražili da zapošljava njihove ljude

D.P/Varaždinske vijesti | 16.1.2017. u 17:34h | Objavljeno u Aktualno

Iza smjene ravnateljice OBV Varaždin stoji politika.

Tako bi se mogao sažeti zaključak konferencije koju su nakon današnje sjednice Upravnog vijeća OB Varaždin, u prostorijama ravnateljstva Opće bolnice Varaždin održali dr.sc. Krešimir Luetić, prvi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore i prim. Ante Zvonimir Golem, drugi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore, a na kojoj se prisutnima obratila i ravnateljica OBV Sanja Zember.

- Navoditi kao razlog smjene dosljedno provođenje Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktora medicine je skandalozno. Nemam informaciju da je u bilo kojoj drugoj županiji gdje su poštivane odredbe pravilnika pokrenut postupak razrješenja ravnateljice - kazao je Krešimir Luetić dodavši kako se u smjenu ravnateljice ide pod vrlo upitnim okolonostima.

Ante Zvonimir Golem nadovezao se te kazao kako je evidentno da iza svega stoji politika.

- Ako vas razrješuju zato što ste provodili zakonski propis, ako vas razrješuju zato što dokument koji bi trebalo donijeti Upravno vijeće, niste vi niste donijeli pa ćete zato razriješiti ravnateljicu, i ako vas razrješuju na temelju članaka i pravnih propisa koji zapravo ne postoje onda je to politika, a sigurno nije struka - zaključio je Golem.

Ravnateljica Sanja Zember u svojem je obraćanju ponovila stavove koje je već iznijela za Varaždinske vijesti, ali je novinarima priznala da se na nju radio i politički pritisak da zapošljava određene ljude u bolnici.

Konkretno, radilo se o dvije spremačice i jednoj administrativnoj djelatnici, a njihovo zapošljavanje od ravnateljice tražili su utjecajni političari.

O kome se radi ravnateljica nije navela, a kazala je kako sama nema nikakih političkih ambicija.

- Nemam političkih ambicija, ali imam interes da ova bolnica krene jednim drugim smjerom, a to je smjer da mladi ljudi dobe priliku raditi u kvalitetnoj sredini da ostanu ovdje i da li će ovaj put prevladati netko tko je pred odlaskom u mirovinu ili će biti šansa da krenemo novim smjerom u bolnici - pita se i dalje Zember.

Odgovor na to pitanje mogao bi se znati sutra nakon sjednice Stručnog vijeća koje bi moglo smijeniti primarijusa Ranka Starea kao svog predstavnika u Upravnom vijeću, a koji je glasao protiv ravnateljice.

Hoće li do toga doći i kakav je uistinu stav Stručnog vijeća trebalo bi biti poznato nakon sutrašnje sjednice.

 

 

Označeno u