Razriješen SDP-ov potpredsjednik Županijske skupštine Krešimir Šalig Foto: Krešimir Đurić

Razriješen SDP-ov potpredsjednik Županijske skupštine Krešimir Šalig

V.M./Varaždinske vijesti | 4.10.2018. u 12:26h | Objavljeno u Aktualno

Na 7. sjednici Županijske skupštine jedna od točaka dnevnog reda bila je i opoziv SDP-ovog potpredsjednika Skupštine Krešimira Šaliga iz redova opozicije, a temeljem prijedloga koji je potpisao 21 vijećnik HDZ-a i HNS-a.

- S jedne strane začuđuje da se HDZ kao stranka pozicije odlučio uključiti u izbor potpredsjednika iz redova opozicije, dok je s druge strane činjenica da je ovaj zajednički nastup HDZ-a i HNS-a na županijskoj razini mogući pokazatelj preslagivanja na političkoj sceni pa je pravo pitanje tko sada čini većinu u Županijskoj skupštini. U zemlji u kojoj predsjednik stranke koja drži većinu vladajućima izjavi da se profesori povijesti mogu prekvalificirati u profesore informatike, u zemlji u kojoj je mali čovjek kriv i ispašta i kada objektivno nije kriv, a neki drugi su krivi tek kada se zamjere stranačkim strukturama – u takvoj zemlji je podne odavno odzvonilo. Upravo je takav obrazac ponašanja jedan od okidača brojnim ljudima pri donošenju teške odluke da napuste svoje obitelji, dom i prijatelje te odu u inozemstvo gdje svatko radi svoj posao najbolje što zna i može, poštujući zakone i ne tražeći od države ništa što mu ne pripada. Upravo je to jedan od razloga za odlazak iz zemlje u kojoj je varanje države nacionalni sport, a domoljublje je ekvivalent uspješnosti mužnje državne kase na sve moguće i nemoguće načine - rekla je, između ostalog, uoči samog početka Županijske skupštine predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora.

Međutim, prijedlog odluke o razrješenju SDP-ovog potpredsjednika Skupštine je naposljetku prihvaćen, ali nije prihvaćen prijedlog o imenovanju novog potpredsjednika Skupštine Zlatana Mošmondora.