RAT OKO KRUMPIRA Dodlek-agro optužio ENNA Fruit za "neprijateljsko preuzimanje", oni tvrde ponudili mu suradnju

| 24.4.2023. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je međimurski proizvođač krumpira Dodlek-agro optužio tvrtku ENNA Fruit da su krivi za to što su ga kao dobavljača izbacili iz Konzuma, iz ENNE to demantiraju te tvrde da su Dodleku svojedobno nudili suradnju kroz poslovni model kojim bi riješio svoje dugove prema bankama i dobavljačima te nastavio suradnju s njima.

Međimurski proizvođač krumpira Dodlek-agro na konferenciji za medije prošlog je tjedna ustvrdio da su ga, kao dugogodišnjeg dobavljača, izbacili iz Konzuma te je za sve okrivio tvrtku ENNA Fruit, u vlasništvu Pavla Vujnovca. On je ujedno i suvlasnik Fortenove, tvrtke u čijem je vlasništvu i Konzum. Vlasnik tvrtke Mirjan Dodlek kaže da su mu u Konzumu praktički “preko noći” otkazali suradnju te tvrdi da se time uništava domaća proizvodnja s obzirom da u svojoj proizvodnji, osim vlastite, okuplja i 30-ak kooperanata.

Navodi da je oko 70 posto proizvodnje plasirao kroz Konzum te da je svoj posao financirao kreditima HBOR-a, “a sada sve to dolazi u pitanje”. Također spominje i raniji pokušaj “neprijateljskog preuzimanja” njegove tvrtke od strane ENNA Fruita. Ujedno kaže da su mu iz ENNE ponudili suradnju kroz otkup rinfuznog krumpira.

Iz ENNA Fruita demantiraju njegove navode te donose pregled činjenica o svojoj i tvrtci Dodlek-agro u kojoj ističu njegovu zaduženost prema bankama, dug prema dobavljačima te kako su mu nudili poslovni model kroz koji bi riješio dugove i nastavio suradnju s ENNA Fruitom, ali ih je odbio...

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti..