Nastavlja se projekt uređenja "kućanske rampe"

Proračun Varaždina za 2018.: Želja brzi internet, "kućanska rampa", ali i nastavak POS-a

M.P./Varaždinske vijesti | 8.12.2017. u 14:27h | Objavljeno u Aktualno

Prilikom današnjeg kolegija gradonačelnika, Ivan Čehok se osvrnuo i na proračun za 2018. godinu koji je planiran u iznosu od 270 milijuna kuna te na najvažnije projekte.

- Imamo jako puno posla za iduća tri mandata, kamoli tri godine - poručio je.

Tu je primjerice projekt stvaranja mreže kako bi Grad u potpunosti bio pokriven brzim internetom, usklađenje katastarskih i zemljišnih knjiga te agenda Zeleni grad.

- Od komunalnih projekata, svakako je najveći Aglomeracija koja počinje idući tjedan u Zbelavi, a tu je i postavljanje biciklističke infrastrukture te projekt kućanske rampe. Rade se studije i analize, dok bi se izgradnja kružnog toka financirala iz EU fondova. Od ulaganja u gospodarstvo, tu je projekt dogradnje Tehnološkog parka vrijedan 16 milijuna kuna, ali i još niz greenfield investicija - rekao je Čehok.

Što se tiče kulture, želja Grada je otvaranje Galerije moderne gdje bi bila smještena zbirka Davora Vugrinca, a trebao bi se naći i prostor za zbirku Vladimira Malogorskog.

Usto, u planu je i uređenje kotlovnica, priprema projekta ugradnje liftova u zgradama što bi se financiralo sredstvima EU, ali i uređenje javnih parkirališta na prostoru „Đureka“, Banfice i u Zagrebačkoj ulici. Usto, nastavlja se projekt izgradnje POS-ovih stanova.

 DSC5024

- Dovršavaju se zgrade u Hrašćici, četiri prva uređena stana dat ćemo za liječnike, ali postoji mogućnost da stanove u najam uzmu i visokoškolske ustanove te MORH za vojnike koji se vraćaju u vojarnu. Nastavit će se i izgradnja dvije započete zgrade na lokaciji Vilka Novaka - rekao je Čehok pri čemu je na novinarsko pitanje kojim će se sredstvima financirati izgradnja odgovorio da „računica postoji te će se sve znati na vrijeme“.

Usto, najavio je i projekt socijalnog upućivanja koji se razvija zajedno s liječnicima te projekt naselja umirovljenika budući da je postojeći dom za starije u Zavojnoj ulici premalog kapaciteta.

Označeno u