Projekti izgradnje dva nova varaždinska vrtića prijavljeni na mjeru 7.4.1. Foto: Ilustracija

Projekti izgradnje dva nova varaždinska vrtića prijavljeni na mjeru 7.4.1.

M.P./Varaždinske vijesti | 17.5.2017. u 09:35h | Objavljeno u Aktualno

Iz Grada Varaždina izvijestili su da je Grad u petak podnio prijavu za izgradnju novog vrtića u Donjem Kućanu, a Dječji vrtić Varaždin jučer za izgradnju novog vrtića u Hrašćici.

- Sukladno donesenoj Odluci o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Varaždina za projekt gradnje zgrade javne-društvene namjene dječjeg vrtića Donji Kućan i Odluci o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Varaždina za projekt gradnje zgrade javne-društvene namjene dječjeg vrtića Hrašćica koje je donijelo Gradsko vijeća Grada Varaždina, Grad Varaždin je na temelju natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu podmjere 7.4. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" - provedba tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" prijavio oba projekta - navode iz Grada.

Dodaju da je nositelj projekta vrijednog 6.411.250,00 kuna za gradnju zgrade javne-društvene namjene dječjeg vrtića Donji Kućan je Grad Varaždin, a nositelj projekta vrijednog 7.667.304,81 kn kuna za gradnju zgrade javne-društvene namjene dječjeg vrtića Hrašćica je gradska ustanova Dječji vrtić „Varaždin“.

Oba projekta financirat će se sredstvima javne potpore u visini do 80 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto potpore iz proračuna EU te 15 posto potpore iz proračuna Republike Hrvatske. Preostalih 20 posto troškova financirat će se proračunskim sredstvima Grada Varaždina.

Označeno u