Pripadnici Prometne jedinice mladeži spremni za nadolazeći Špancirfest Foto: PU varaždinska

Pripadnici Prometne jedinice mladeži spremni za nadolazeći Špancirfest

M.P./Varaždinske vijesti | 6.8.2018. u 10:14h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 2. kolovoza, uručene su iskaznice dvanaestero novih pripadnika Prometne jedinice mladeži, osposobljenih za poslove nadzora i upravljanja prometom za vrijeme održavanja "Špancirfesta".

No, dio njih će shodno mogućnostima, nastaviti obavljati ove poslove na najfrekventnijim raskrižjima u Varaždinu i po završetku manifestacije.

Nove pripadnike Prometne jedinice mladeži pozdravio je voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Danijel Posavec, nakon čega im je zamjenik načelnika Policijske uprave varaždinske Darko Blaži uručio iskaznice.

Zamjenik Blaži tom je prilikom istaknuo vrlo dobre rezultate svih kandidata na provedenim testiranjima, kao i uvjerenje da će sve radne zadatke rješavati profesionalno i uspješno na zadovoljstvo svih sudionika u prometu.

- Znamo kakve su gužve u Varaždinu za vrijeme Špancirfesta, te želim da vam taj rad bude sretan, da radite s voljom i da sva stečena znanja uspješno primjenjujete u svakodnevnom radu - rekao je Blaži.

rsz_img_20180802_092621.jpg

Inače, za vrijeme trajanja navedene manifestacije od 17. do 26. kolovoza, svakog dana u vremenu od 10 sati, osim Ulice Augusta Šenoe od 16 sati, za promet će se zatvoriti ove ulice prema užoj gradskoj jezgri:

• Ulaz na parkiralište Trga bana Jelačića iz smjera ulice Vladimira Nazora
• Ulaz na Trg kralja Tomislava iz smjera Pavlinske ulice (od raskrižja s ulicom Alojzija Stepinca)
• Ulaz u ulicu Juraja Habdelića od raskrižja s ulicom Alojzija Stepinca
• Ulaz u ulicu Augusta Šenoe od raskrižja s ulicom Ivana Kukuljevića
• Ulaz u ulicu Vatroslava Lisinskog od raskrižja s ulicom Stanka Vraza
• Ulaz u ulicu Andrije Kačića Miošića od raskrižja s ulicom Stanka Vraza
• Ulaz na Trg slobode od raskrižja s ulicom Augusta Cesarca

Za potrebe lakšeg pristupa u podzemnu garažu na Kapucinskom trgu, uspostavom privremene regulacije prometa, posjetiteljima će se omogućiti iz smjera Zagrebačke ulice, na semaforu skretanje ulijevo.

- Molimo sve posjetitelje da poštuju uspostavljenu privremenu regulaciju prometa, kao i znakove i naredbe policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži - naveli su iz policije.