Preminula je Nevenka Suhić, varaždinska novinarka i urednica, bivša direktorica Varaždinskih vijesti Foto: Vladimir Mrak

Preminula je Nevenka Suhić, varaždinska novinarka i urednica, bivša direktorica Varaždinskih vijesti

Varaždinske vijesti | 28.1.2024. u 17:06h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska novinarka Nevenka Suhić, rođena Zrinjan, preminula je danas, nakon duge i teške bolesti, u 79. godini života.

Radni vijek započela je 1972. godine u tjedniku 'Varaždinske vijesti'. Kasnije je radila i na Radio Varaždinu, a u zrelijim godinama surađivala i s raznim drugim medijima.

Bila je direktorica Varaždinskih vijesti te urednica u tome listu, kasnije urednica na Radio Varaždinu. No kolege Nevenu Suhić pamte ne samo kao vrsnu novinarku, već i kao dragu prijateljicu.

Nekoliko intimnih rečenica o radu s njom zapisao je njezin generacijski kolega Krunoslav Kruljac:

„Teško je pisati posmrtno slovo, a naročito kada je riječ o osobi kao što je bila Nevenka Suhić. Istoga smo dana, u ponedjeljak 1. kolovoza 1972. godine, zakoračili u novinarstvo. Bilo je to u 'Varaždincu', kako se popularno zvao ovdašnji tjednik. Stjecajem okolnosti nastavili smo zajedno obnašati novinarski zanat i u Radio Varaždinu. I oboje smo gotovo istodobno napustili tu redakciju, na žalost, kasnije ugasle radio postaje, jedne od najstarijih u Hrvatskoj poslije Drugog svjetskog rata. Nevenka, za nas Nena, bila je izvrsna novinarka i odlično smo surađivali, nerijetko se i dogovarali o temama koje su nam bile bliske. I gotovo sudbinski blisko otišli smo u mirovinu. Nažalost, potvrdilo se nepisano pravilo - ako se novinar odmakne od pisaćeg stroja, ne bu dobro. Danas nam ostaju tek sjećanja. Pamtit ćemo je kao vrsnu urednicu i novinarku, no bila je prije sve draga prijateljica i kolegica. Neka ti je laka zemlja, draga Nena, sad si ponovno zajedno sa svojim suprugom Miljenkom.”