Poslova u Varaždinskoj županiji ima, ali radnika ne?!

| 10.4.2017. u 18:29h | Objavljeno u Aktualno

- Na burzi sam već duže vrijeme, prije toga radila sam 16 godina u Levisu, a potom kao trgovac. Imam 50 godina i mislim da ću teško u ovim godinama pronaći posao. Naime, poslodavci, kada vide godište, osobu niti ne pozivaju na razgovor - kazala nam je jedna od brojnih posjetiteljica prošlotjednog Sajma poslova.

Nezaposlenost 7,2%

Iako pomalo obeshrabrena da će uspjeti pronaći neki posao, sugovornica je ipak sa zanimanjem zastala pri gotovo svakom štandu više od četrdesetak poslodavaca iz svih grana djelatnosti, koji su ove godine zainteresiranima ponudili više od 600 slobodnih radnih mjesta. Upravo zbog potonjeg zadovoljstvo i optimizam nije krila Branka Šaško, predstojnica HZZova Regionalnog ureda Varaždin.

- Mislim da svatko tko želi posao, ovdje može pronaći nešto za sebe jer je ovogodišnji sajam rekordan po broju poslodavaca, ali i po broju slobodnih radnih mjesta - rekla je Šaško, naglasivši da je nezaposlenost u Varaždinskoj županiji kontinuirano pada pa je na kraju ožujka u RU Varaždin evidentirano 4.555 nezaposlenih osoba, tako da Varaždinska županija ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj - svega 7,2 posto.

Premda ih je bilo više od četrdesetak koji su nudili poslove za niskokvalificiranu radnu snagu, ali i za one visokoobrazovane, tek je rijetko koji poslodavac želio otvoreno reći koliku plaću nudi...

Je li to razlog zbog čega poslodavci ne mogu naći radnu snagu, čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u