Policija u srijedu nadzire koristite li mobitel i pojas u vožnji, ali i nagrađuje uzorne vozače Foto: ilustracija / Pixabay

Policija u srijedu nadzire koristite li mobitel i pojas u vožnji, ali i nagrađuje uzorne vozače

Varaždinske vijesti | 18.9.2018. u 20:21h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U srijedu, 19. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u sklopu projekta EDWARD, odnosno "Dana bez poginulih u prometu", provesti preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja te korištenja sigurnosnog pojasa u vožnji.

Kako najavljuju iz Policijske uprave varaždinske, u sklopu provedbe projekta provest će se i preventivna aktivnost "Uzorni vozač/ica", kojom prilikom će se uzorni vozači odnosno vozačice koji nisu počinili prekršaje u prometu te nisu evidentirani kao počinitelji prekršaja u prometu zadnjih pet godina, darivati vrijednim poklon paketima.

"Europski dan bez poginulih u prometu" - projekt EDWARD, organizira se treću godinu zaredom na inicijativu TISPOL-a - mreže prometnih policija država Europe.

Inicijativa TISPOL-a je smanjenje smrtnog stradavanja i ozljeđivanja u prometu, a cilj projekta EDWARD je da 19. rujna nitko ne pogine na cestama. Zajedničkim trudom može se značajno pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama, ističu iz policije.

Uključivanje u projekt nije predviđeno samo za policijske službenike, već za svu zainteresiranu javnost (državne i vladine institucije, regionalnu i lokalnu samoupravu, dobrotvorne organizacije, obrazovne institucije, partnere, pojedince…), a za podržavanje projekta potrebno je na web stranici www.tispol.org, podstranica https://projectedward.eu položiti prisegu koja pokazuje brigu za smanjivanje rizika i očuvanje života u prometu.

Komunikacija i podrška projektu moguća je i putem društvene mreže Twitter, a moguće joj je pristupiti s web stranice projekta EDWARD. Poveznica: https://projectedward.eu/hr/