Počeo 3. izbor Najljepšeg adventa, uz Varaždin u konkurenciji su još Lepoglava, Beretinec i Petrijanec

Varaždinske vijesti | 28.12.2023. u 12:57h | Objavljeno u Aktualno

U izbor se uključilo 48 gradova i 15 općina

U izbor za Najljepši advent kojeg i ove godine organizira portal gradonačelnik.hr pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta uključilo se 48 gradova i 15 općina, a slike njihovih advenata objavili su na svojoj Facebook stranici, na kojoj od danas pa do 5. siječnja u podne čitatelji mogu pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg hrvatskog adventa po izboru FB publike

U kategoriji velikih gradova (gradovi s preko 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija) natječe se 16 gradova, među kojima je i Varaždin, a u konkurenciji su još Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Gospić, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar.

U kategoriji srednjih gradova ( od 10 do 35 tisuća stanovnika) je 10 gradova: Daruvar, Đakovo, Kutina, Našice, Nova Gradiška, Poreč, Sinj, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci.

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika) natječu se, pak, 22 grada, a među njima je i Lepoglava, a uz nju nominirani su i Beli Manastir, Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Hrvatska Kostajnica, Hvar, Komiža, Krk, Mursko Središće, Novi Vinodolski, Oroslavje, Otočac, Pleternica, Rab, Slunj, Trilj, Valpovo, Vrgorac i Županja.

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama je 15 općina, među njima i dvije iz naše županije i to Beretinec i Petrijanec, a konkuriraju još i Bale, Baška, Bibinje, Ernestinovo, Jasenice, Konjščina, Lovran, Mače, Medulin, Motovun, Perušić, Velika i Zlatar Bistrica.

- Ovim putem im još jednom zahvaljujemo što su se uključili i prekrasnim slikama svojih advenata postali dio našeg najljepšeg projekta koji je, moramo primijetiti, iz godine u godinu sve ljepši. Gradovi i općine svake godine podižu letvicu kreativnosti i ulaganja u svoje advente koji time postaju sve važniji i atraktivniji turistički proizvod. Baš zato odlučili smo advente prikazati na jednom mjestu i kroz ovaj izbor omogućiti gradovima i općinama da ih prezentiraju i izvan svojih lokalnih okvira, a građanima da odaberu koji im je najljepši.

Ovdje naglašavamo da ovo nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši već će – kao i uvijek kada su u pitanju vox populi izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini te snazi same zajednice. Pozivamo stoga sve gradove i općine koji su se prijavili i sudjeluju u izboru da i preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju svoje građane da se uključe i lajkovima podrže svoje advente.

Na kraju, još jedna zahvala Ministarstvu turizma i sporta koje je prepoznalo vrijednost i potencijal našeg izbora u promociji adventskih destinacija te se uključilo kao pokrovitelj projekta, kao i Hrvatskoj turističkoj zajednici koja nam je pomogla u komunikaciji prema turističkim zajednicama.

Svim sudionicima želimo puno sreće i lajkova, a sve čitatelje pozivamo da se uključe i lajkovima podrže svoje favorite! - objavio je portal gradonačelnik.hr.