Petra Međimurec nova predsjednica Savjeta mladih Varaždinske županije Foto: Varaždinska županija

Petra Međimurec nova predsjednica Savjeta mladih Varaždinske županije

V.M./Varaždinske vijesti | 19.2.2017. u 09:17h | Objavljeno u Aktualno

Članovi Savjeta mladih Varaždinske županije na desetoj sjednici raspravljali su o svojem dosadašnjem radu, planiranim aktivnostima za 2017- tu godinu i o novim načinima pristupanja problemima sa kojima se susreći mladi s područja Varaždinske županije, a za novu predsjednicu Savjeta izabrana je Petra Međimurec.

Temeljem programa rada za 2017. godinu, članovi Savjeta dogovorili su se da će se fokusirati na nastavak započetih programa iz 2016. godine, na direktan rad sa mladima s ciljem uključivanja što većeg broja mladih osoba u društveno djelovanje i da će u svoj rad uključiti što veći broj aktera, poput neformalnih skupina mladih, udruga mladih i ostalih zainteresiranih kroz uvođenje proširenih sjednica.

Druga stavka koja se nalazila na dnevnom redu bila je izbor predsjednika i članovi Savjeta su jednoglasno izabrali novu predsjednicu - Petru Međimurec.

Kao novo izabrana predsjednica, Petra Međimurec, predložila je da se u fokus rada Savjeta stave društveno aktualne teme koje direktno utječu na mlade i da se mlade kontinuirano pita za njihove stavove i mišljenja.

Naglasila je da veoma bitno da se potenciraju društveno aktualne teme koje direktno utječu na mlade ljude, poput uvođenja vojnog roka, nedostatka inovativnih izvannastavnih aktivnosti i metoda usmjerenih na rezultate učenja te nedostatne primjene tehnologije u obrazovanju i svakodnevnom životu mladih osoba.

Također je navela da bi mlade trebalo upoznati s primjenom poslovnih rješenja u obrazovnom sustavu, novim e-alatima za učenje poput virtualne stvarnosti i povezati ih sa tržištem rada kako bi bili spremi za zanimanja budućnosti.

Za kraj, istaknua je da je najbitnija stavka na koju se Savjet mora fokusirati ta da se mladim osobama predstavi važnost inovativnog mišljenja i da ih se potiče na kritičko razmišljanje.