Pacijenti na mukama: u Lepoglavi problem gumb na platformi, u V. Toplicama teško do stomatologa Foto: Ilustracija

Pacijenti na mukama: u Lepoglavi problem gumb na platformi, u V. Toplicama teško do stomatologa

IHR/Varaždinske vijesti | 9.7.2019. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- U Kolodvorskoj ulici i Zagrebačkoj ulici u Domovima zdravlja u Varaždinu imate lift za laboratorijske usluge, a u fizikalnoj ambulanti u Lepoglavi koja je u podrumu, imate podiznu platformu, a dolaze ljudi koji imaju razne lokomotorne probleme. Nezgodno je da morate držati gumb da vas vodi na tu pretragu, a morate ga držati cijelo vrijeme da bi vas platforma odvela. Prisutno je nezadovoljstvo od strane pacijenata, ali i djelatnika koji tamo rade.  Malo mi je nezgodno govoriti o ujednačavanju standarda kada negdje imate lift gdje ne treba, realno gledano, a negdje imate platformu koja je problematična. Možete li što učiniti po tom pitanju zbog pacijenata, koji su čekali lift godinama, a sada su dobili platformu? – pitao je SDP-ov  vijećnik, dogradonačelnik Lepoglave Hrvoje Kovač na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine.  

Lift bi dobro došao i u Domu zdravlja Varaždinske Toplice.

- U Domu zdravlja u Varaždinskim Toplicama stomatološke ambulante su na drugom katu. Veliki problem je pacijentima koji su nepokretni doći gore, a tu su još tisuće pacijenata iz bolnice, koji ponekad trebaju stomatološke usluge. Budući da se ide u obnovu, je li moguće napraviti lift kako bi olakšali pristup stomatologu? – zanimalo je HNS-ovog vijećnika Petra Ratkovića.

I župan Radimir Čačić priznao je da je malo nezgodno ako pacijenti u Lepoglavi cijelo vrijeme dok koriste platformu moraju držati gumb.

- Priča s platformama je potpuno jasna:  kada imate pomak od jedne etaže, platforme su jednostavnija forma. No, činjenica jest da ni toga tamo nije bilo, a sada je postavljeno. Slažem se da bi bilo dobro pojednostaviti upravljanje platformom, kako se cijelo vrijeme ne bi trebao držati gumb, a to nije baš dobro ni zbog sigurnosnih razloga. To  je vjerojatno bilo najjeftinije. Provjerite, ispitajte, ako možemo nešto učiniti, to ćemo napraviti – rekao je župan, a isto je poručio i za Varaždinske Toplice.

- U Varaždinskim Toplicama idemo u energetsku obnovu, a ne prilagođavanje objekta osobama s potrebama. Bez obzira na to, pogledat ćemo postoji li mogućnost i koliko bi to koštalo. Ispitat ćemo i razmotriti što možemo učiniti – poručio je župan.