OB Varaždin: Odjel za otorinolaringologiju dobio dvije nove liječnice

| 12.12.2017. u 14:54h | Objavljeno u Aktualno

Odjel za otorinolaringologiju u OB Varaždin ove godine slavi 70 godina postojanja kao samostalni odjel, a između ostalog, tu je godišnjica danas uveličalo i predstavljanje čak dviju novih liječnica.

Riječ je o dr. med. Sanji Krapinec, specijalisti otorinolaringologije i uže specijalnosti plastične kirurgije glave i vrata, te dr. med. Larisi Vukelić Podravec, liječnici specijalistici otorinolaringologije.

Voditelj Odjela dr. med. Davor Skok naglasio je kako dolazak dviju novih liječnica nije važno samo za njihov odjel, ni samo za OB Varaždin nego i za cijelu varaždinsku regiju
- Uspjeli smo dobiti dva specijalista i moram priznati da smo dobili ljude koje smo mogli samo tražiti. Moram dodati da se ovo poklapa i sa 70. godišnjicom otorine u Varaždinu. Sad smo dogurali do tri subspecijalista u orolo području, jednoga doktora nauka i jednoga primarijusa. Od sedam specijalista koji rade na našem odjelu, mislim da smo adekvatno ekipirani i da u ovome trenutku pacijentima možemo pružiti sve ono za što smo obučeni - naglasio je voditelj Davor Skok.

Liječnica Sanja Krapinec u varaždinsku bolnicu došla je iz Opće bolnice Koprivnica gdje je na otorini radila punih 18 godina.
- Smatram da još uvijek mogu nešto ponuditi operativi i zato sam došla u Varaždin gdje je jedan tim, odnosno gdje postoji jedna dobra ekipa za daljnje liječenje bolesnika.

S druge strane, liječnica Larisa Vukelić Podravec, došla je čak iz Gospića, a u varaždinsku bolnicu se odlučila premjestiti jer voli timski rad i operativu koja se izvodi ovdje.
- U odnosu na varaždinsku bolnicu, gospićka je vrlo mala. Varaždinska pruža velike mogućnosti što se tiče dijagnostike i liječenja - objasnila je Vukelić Podravec, navodeći kako je to jedan od glavnih razloga što se premjestila u OB Varaždin.

viber image