Odgojiteljice Dječjeg vrtića Varaždin na stručnom usavršavanju u Firenci Foto: Dječji vrtić Varaždin

Odgojiteljice Dječjeg vrtića Varaždin na stručnom usavršavanju u Firenci

VV | 7.5.2024. u 17:23h | Objavljeno u Društvo

Odgojiteljice Dječjeg vrtića Varaždin, Marija Bencun, Tajana Pavković i Tina Druško sudjelovale su na stručnim tečajevima u Firenci od 22. do 27. travnja. Usavršavanje je dio je petogodišnjeg programa stručnog razvoja omogućenog kroz akreditaciju u okviru Europskog programa Erasmus+.

Marija Bencun pohađala je tečaj "ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom", gdje je naučila koristiti različite digitalne alate za kreiranje interaktivnih i inovativnih nastavnih sadržaja, usmjerene na poboljšanje digitalne pismenosti i kreativnosti. Tajana Pavković prisustvovala je tečaju "The 4Cs: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools", razvijajući vještine kritičkog razmišljanja, komunikacije i suradnje, što će unaprijediti metode podučavanja, dok je Tina Druško sudjelovala na tečaju "The Ecocentric Approach: Introducing Sustainability in Education". U sklopu ovog tečaja fokus je bio na održivom razvoju i ekološkom otisku, što je u skladu s projektom koji se provodi u Dječjem vrtiću Varaždin "Mislimo zeleno, činimo zeleno".

Pored stručnih tečajeva, odgojiteljice su posjetile i kulturne znamenitosti Firence te sudjelovale u obilasku toskanskih vinograda gdje su kušale lokalna vina i jela, dopunjujući svoje stručno usavršavanje s praktičnim iskustvom talijanske kulture i tradicije. Stečena znanja i iskustva bit će primijenjena u svakodnevnom radu s djecom u Dječjem vrtiću Varaždin, čime vrtić nastavlja s unapređenjem obrazovnih praksi i metodologija, potičući razvoj kritičkog razmišljanja, kreativnosti i ekološke svijesti kod djece.

Galerija slika