Ilustracija

Od 12. do 24. siječnja, tijekom Europskog prvenstva u rukometu, posebna regulacija prometa

D.P. | 11.1.2018. u 10:30h | Objavljeno u Aktualno

- Od 12. do 24. siječnja 2018. godine, tijekom Europskog prvenstva u rukometu EHF EURO 2018., zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije prijevoza rukometnih reprezentacija, kao i gostujućih navijača uspostavit će se posebna regulacija prometa u zoni Sportske dvorane Arena u Varaždinu - poručili su iz PU varaždinske.

Na dionici ceste od Sportske dvorane uz Dravski kanal u smjeru Motičnjaka i Trnovca bit će uspostavljen jednosmjerni promet te će s desne strane kolnika biti omogućeno parkiranje vozila

Osim parkirališta u zoni same Sportske dvorane, posjetitelji će moći vozila parkirati i na parkiralištima u Ulici Ivana Severa, M.P. Miškine te na sada osvijetljenom parkiralištu kod Dravskog mosta u Međimurskoj ulici.

Iz policije mole posjetitelje s područja grada Varaždina da na utakmice dolaze pješke, a ostali da koriste predviđena parkirališta te da vozila ne parkiraju na kolniku, pješačkim stazama i drugim površinama na način da ugrožavaju sigurnost i protočnost prometa.

Zbog sigurnosti građana i izbjegavanja neželjenih i neugodnih situacija, navode se sljedeća ponašanja koja se smatraju protupravnim ponašanjima na sportskim natjecanjima:

  • posjedovanje ili konzumacija droge i alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže više od 6% alkohola, kao i posjedovanje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja
  • pokušaj unošenja u sportsku dvoranu  i isticanja transparenata, zastava ili drugih predmeta s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjima kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, kao i pokušaj unošenja alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su prema prosudbi redara pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja
  • bacanje predmeta u natjecateljski ili gledateljski prostor, nedopušteni pokušaj ili ulazak u natjecateljski ili drugi prostor za koji se nema odobrenje;
  • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način radi prikrivanja identiteta;
  • pokušaj ulaska, dolazak i boravak u sportskoj dvorani u alkoholiziranom stanju iznad 0.5 g/kg.

Policija podsjeća kako je ovlaštena zabraniti i spriječiti dolazak na sportsko natjecanje osobi koja se protupravno ponaša, zadržati je ili udaljiti iz sportskog objekta i iz njegove okolice ili mjesta održavanja sportskog natjecanja, te izricati propisane sankcije.

Napominju i da, kako bi izbjegli neugodnosti, u prostor dvorane ne unosite predmete kao što su staklena ambalaža, kišobrani, laserski uređaji, upaljači, kovanice, kozmetički preparati i drugo  jer će redari navedene predmete prilikom pregleda na ulasku u dvoranu oduzimati.

Također savjetuju posjetiteljima da u vozilima ne ostavljaju vrijednosti (torbice, novčanike, elektroničke uređaje i dr.) na vidljivim mjestima kako bi se spriječile provale u vozila i time izbjegle neželjene situacije.