Nenadu Milijašu posebno priznanje rektora Sveučilišta u Zagrebu

vv | 5.11.2017. u 10:42h | Objavljeno u Aktualno

Svečanom sjednicom Senata Sveučilište u Zagrebu obilježilo je Dan sveučilišta i početak 349. akademske godine na kojoj su dodijeljena počasna zvanja professor emeritus petnaestorici profesora te sveučilišne nagrade i rektorova priznanja.

Posebna rektorova priznanja dodijeljena su petorici studenata, trojici profesora te mag. inf. Nenadu Milijašu., ravnatelju Studentskoga centra u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu, za izradu i provedbu investicijskoga projekta 'Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – Studentski dom s pratećim sadržajima' te za doprinos unaprjeđenju studentskoga standarda na Sveučilištu u Zagrebu.

DSC 0587 Custom

Nagrade i priznanja dodijeljena su u nazočnosti predstavnike akademske, znanstvene  i obrazovne zajednice, kao i predstavnika političke vlasti, koji su uputili prigodne čestitke, osvrnuvši se na aktualne prilike. Ukazujući na utjecaj Sveučilišta na oblikovanje hrvatske države, pravnog poretka i društva općenito,  kao i važnost ljudskog kapitala, predsjednik Vlade Andrej naglasio da je strateški cilj Vlade modernizacija sustava znanosti i obrazovanja za koja se od iduće godine povećavaju izdvajanja za 2,5 posto.  

 Naglašavajući da je Sveučilište u Zagrebu stožerna ustanova sveučilišnog, gospodarskog i kulturnog razvoja Hrvatske,  ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da  očekuje da preuzme odgovornost za pokretanje i održavanje pozitivnih procesa u Hrvatskoj.

Čestitkama, na kojima je zahvalio rektor Damir Boras, pridružili su se i izaslanica Predsjednice RH Renata Margaretić Urlić i izaslanik Predsjednika Sabora Željko Reiner koji je naglasio da je Hrvatska jedna od država s visokom stopom rasta visokog obrazovanja, ali i ukazao da je veliki problem odlazak visokoobrazovanih u inozemstvo