Rasvjeta u Zagorskoj ulici

Nastavak ulaganja u niskonaponsku mrežu na području N. Marofa

vv | 16.2.2017. u 08:06h | Objavljeno u Aktualno

Grad Novi Marof ove godine očekuju značajnija ulaganja na obnovi i rekonstrukciji pojedinih dijelova elektroenergetskog sustava. Naime, Elektra će na administrativnom području Grada Novog Marofa realizirati nekoliko većih investicijskih ulaganja. Radi se o gradnji novih trafostanica, rekonstrukciji niskonaponskih mreža i drugih manjih rekonstrukcija.

Jedna od većih investicija za ovu godinu je izgradnja stupne trafostanice Mađarevo 1 i kompletno kabliranje za tu trafostanicu u vrijednosti od 700.000 kuna. Uz redovito održavanje ove godine riješit će se i postava stupova i izgradnja mreže trafostanica Krč; Šanteki, Kamena Gorica; Štabi i Kuzmići, zatim izmještanje stupova u Ulici Viktora Čolje u Ključu te kabliranje niskonaponske mreže u Ulici kralja Tomislava u Novom Marofu uz izgradnju javne rasvjete.

Po rješavanju problema u javnoj nabavi u pripremi je kabliranje i izgradnja javne rasvjete u Završju Podbelskom, Jelenšćaku, Strmcu – Kuretinec i Remetincu – Kopjari. U Ključu će se nakon izrade projekta izmjestiti trafostanica, a u Presečnu je predviđen projekt izmještanja i kabliranja stupova javne rasvjete uz državnu cestu D3 Presečno Gornje i Donje. Također napravljen je i troškovnik za rješavanje i postavljanje stupova i kabela Topolovci – Fletki koji će se staviti u plan investicija za iduću godinu. U pripremi je i projekt izgradnje trafostanice Novi Marof te projektiranje trafostanice i niskonaponske mreže na lokaciji Pezdevčica u Novom Marofu – stambena zona uz Dječji vrtić.

Vezano uz najavu izvođenja spomenutih radova razgovarali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i voditelj pogona Elektre u Novom Marofu Franjo Benjak. Jenkač je istaknuo zadovoljstvo najavljenim radovima koji znače nova ulaganja na području grada i unaprjeđenje elektroenergetskog sustava.

Raduje ovoliki broj najavljenih projekata, a posebice vesele projekti koji se tiču javne rasvjete. Svi naši mještani zaslužuju jednake uvjete bez obzira žive li u centru Novog Marofa ili izvan njega. Izgradnja javne rasvjete u dijelovima grada gdje je dosada nije bilo, nešto je što smo najavili prilikom preuzimanja brige i odgovornosti za Novi Marof i ta obećanja ispunjavamo – zaključio je Jenkač.

Označeno u