Napad psa na Cirkovečkoj na Dravi: vlasnici, držite svoje ljubimce na povodcu! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Napad psa na Cirkovečkoj na Dravi: vlasnici, držite svoje ljubimce na povodcu!

IHR/Varaždinske vijesti | 1.4.2019. u 19:45h | Objavljeno u Aktualno

Čak tri napada psa na ljude, koja su se u zadnjih desetak dana dogodila u susjednoj Podravini, šokirala su javnost. Najnoviji slučaj zabilježen je u četvrtak u Drnju, kada je pas u vlasništvu 66-godišnjaka ušao u susjedino dvorište te je, prema pisanju dnevnih listova, 44-godišnjakinju ugrizao za ruku, nakon čega je nesretna žena zatražila liječničku pomoć.

I u Varaždinu se dogodio napad psa, kojeg vlasnica nije držala na povodcu. Srećom bez težih posljedica. U javnosti se moglo čuti kako se nesretni događaj dogodio u varaždinskom kvartu Grabanice, gdje je pas koji nije bio na uzici nasrnuo na drugog psa, ali i dijete, koje se u tom trenutku nalazilo u blizini.

Međutim, iz varaždinske policije su izvijestili kako nisu zabilježili opisani događaj u naselju Grabanice, nego je napad psa na drugog psa zabilježen u nedjelju, 17. ožujka uz rijeku Dravu, na predjelu zvanom Cirkovečka.

- Oko 14.15 sati vlasnica je šetala psa bez povodca koji je u jednom trenutku dotrčao do drugog psa kojeg je vlasnica šetala na povodcu u pratnji koje se nalazilo dvoje djece te je počeo skakati na psa i gurati ga na tlo, pri čemu je svojim tijelom odgurivao vlasnicu drugog psa i njezinu djecu – izvijestili su iz PU varaždinske. U cijelom tom komešanju, na svu sreću, nitko od sudionika nije ozlijeđen, a vlasnica koja je šetala psa bez povodca je sankcionirana za počinjenje prekršaja prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira na način što joj je izdan obavezni prekršajni nalog, izvijestili su iz PU varaždinske.

         Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...