Nakon pisanja Varaždinskih vijesti, nadležni se oglasili kako će pomoći baki Pintarić (89)

| 5.2.2018. u 15:21h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su Varaždinske vijesti objavile članak o staroj i nemoćnoj Evi Pintarić (89), koja živi sama bez vode i kanalizacije u izoliranom zaseoku Vrbanići te o njoj nitko ne skrbi, iako je potpisala Ugovor o doživotnom uzdržavanju, obratio nam se Robert Čusek, ravnatelj ivanečkog Centra za socijalnu skrb.

Kako je istaknuo, slučaj Eve Pintarić iz Općine Bednja, težak je i potresan te će Centar učiniti sve što je u njihovoj moći da joj pomogne.

- Svi mi nažalost možemo postati baka Pintarić i tako završiti. Možemo, ali ne moramo. Zato želimo poslati poruku ljudima da postoje načini kako se mogu zaštititi. Želimo im poslati pozitivnu poruku da su dobrodošli u našoj ustanovi, da smo tu da im pomognemo i da postoje razni državni mehanizmi i ustanove koji im stoje na raspolaganju - poručio je Čusek te pojasnio da će djelatnici Centra otići do Eve Pintarić te joj pokušati pomoći i dati savjet.

- Nažalost, gospođa ima Ugovor o doživotnom uzdržavanju koji je pokušala osporiti na sudu, ali nije uspjela. Gospođa se na sudu sama branila i vjerojatno se nije aktivno zastupala i izgubila je spor. Sudac je napravio sve po zakonu, ali što je tu pravo, a što pravda sami procijenite - kazao nam je Čusek te dodao kako bi on gospođi Pintarić sugerirao da ponovno pokrene sudski postupak za raskid Ugovora o uzdržavanju.

- Mi ćemo je savjetovati i potaknuti da pokuša ishoditi besplatnu pravnu pomoć i dati joj sve potrebne informacije - kazao je Čusek te dodao kako Centar ima vrlo ograničene ovlasti kada su Ugovori o doživotnom uzdržavanju potpisani...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti