Najdoktori iz Varaždinske županije: Najvažniji su požrtvovnost, empatija i stručnost Foto: Krešimir Đurić

Najdoktori iz Varaždinske županije: Najvažniji su požrtvovnost, empatija i stručnost

| 14.12.2018. u 17:09h | Objavljeno u Aktualno

Doktore iz Varaždinske županije, koji su se prema izboru pacijenata na portalu Najdoktor.com našli na listi hrvatskih "najdoktora", danas je u Županijskoj palači primio župan Radimir Čačić.

Od ukupno devetero doktora, današnjem prijemu prisustvovalo je njih šestero: dr. Ivana Risek, dr. Boris Dokuzović, dr. Hrvoje Brijačak i dr. Aleksandar Jukić (ginekolozi), dr. Sanja Škudar-Popović (obiteljska liječnica) i dr. Ljiljana Peharda-Ivić (stomatolog), dok su se zbog obveza ispričali dr. Dubravka Dvoršćak (endokrinolog), dr. Damir Roki (oralni kirurg) i dr. Domagoj Butigan (otorinolaringolog).

Čestitao im je župan Čačić, istaknuvši da je s čak devetero najdoktora Varaždinska županija, u odnosu na broj stanovnika i broj liječnika, vodeća među ostalim županijama.

- Ljudskost, empatija pretvorena u požrtvovnost i visoka razina profesionalnosti doveli su do ovakvih rezultata. Ponosni smo što je ove godine među najboljim doktorima dvoje više nego prošle godine, kao i na činjenicu da su pacijenti izabrali najbolje iz svih sektora, iz primarne i sekundarne zdravstvene zaštite te iz privatnog sektora. U Županiji pokušavamo činiti što možemo, te se ove godine u zdravstvo ulaže koliko nije ulagano zadnjih 50 godina. Pokrenuli smo projekte vrijedne 450 milijuna kuna, ulažemo u objekte i opremu, a dajemo šansu za dodatno obrazovanje liječnika. Međutim, bez kvalitete i iznimne osobnosti naših liječnika ne bismo imali ovakve rezultate. Zato još jednom čestitam svim najdoktorima iz naše županije, kao i svim ostalim najdoktorima u Hrvatskoj - rekao je Čačić.

U ime najdoktora na čestitkama je zahvalila dr. Ivana Risek, pročelnica Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin.

najdoktori_varazdin_prijem_06.JPG

- Zahvaljujem i svim našim, a osobito svojim pacijenticama, na ovom priznanju koje svima nama mnogo znači jer je znak da dobro radimo svoj posao i daje nam poticaj da i dalje tako radimo. Međutim, ovo priznanje ne doživljavam samo kao osobno priznanje, već i kao priznanje svim mojim kolegama, liječnicima i sestrama, koji također kvalitetno rade. Nadam se da će nas iduće godine biti još više na ovoj prestižnoj listi Najdoktora, jer ima mnogo liječnika koji požrtvovno i kvalitetno rade svoj posao - istaknula je dr. Risek, dodavši da je, uz požrtvovnost i znanje, karakteristika najdoktora svakako i volja te želja da se pomogne pacijentu.

Dr. Sanja Škudar-Popović je na prvo mjesto kvaliteta potrebnih da bi se postalo najdoktorom stavila emaptiju za pacijenta.

najdoktori_varazdin_prijem_07.JPG

- Treba saslušati pacijenta, vjerovati mu i, naravno, treba biti stručan. Lijepo je dobiti ovakvo priznanje, jer nam daje poticaj da i dalje tako radimo. Sve je to jednostavno kad volite raditi taj posao. Ja nikad u životu nisam htjela ništa drugo raditi osim medicine, to mi je bila jedina želja i taj rad u komunikaciji s pacijentom mi je bio važan - naglasila je dr. Škudar-Popović.

- Izuzetno mi je drago što sam na listi "najdoktora". Posebno upada u oči da su najdoktorima u našoj županiji ove godine pokriveni svi segmenti zdravstvenog osiguranja, od primarne zdravstvene zaštite preko bolničke specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite pa do nas u privatnom sektoru. Povećanje broja liječnika koji su dobili ovo prestižno priznanje je također pohvala, a nadam se da će nas iduće godine biti i više - istaknuo je dr. Aleksandar Jukić, koji je dodao da uspostavljanje kvalitetnog odnosa s pacijentima zasigurno dijelom ovisi i o individualnom profilu liječnika.

najdoktori_varazdin_prijem_08.JPG

- Ima puno vrlo cijenjenih specijalista koji možda imaju problem, i to zbog nedostatka vremena, dovoljno se socijalizirati i razumjeti pacijenta. Ja uvijek kažem da je najjednostavnije rješenje staviti se u kožu onoga tko nam je s druge strane stola i pokušati dobiti što jasniju i kraću informaciju kako ćemo liječiti i sve ostale potrebne informacije - zaključio je dr. Jukić.

 

najdoktori_varazdin_prijem_01.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_02.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_03.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_04.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_05.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_09.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_10.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_11.JPG

Označeno u