"Može gama test, ali neka ga naprave Bosilj, Marković, Lukavečki, da se vidi čija su jetra kao flaša Pelinkovca" Foto: Krešimir Đurić

"Može gama test, ali neka ga naprave Bosilj, Marković, Lukavečki, da se vidi čija su jetra kao flaša Pelinkovca"

IHR/Varaždinske vijesti | 6.3.2024. u 11:15h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo je superizborna godina, pred nama su parlamentarni izbori, pa onda europski izbori, pa predsjednički, a iduće godine i lokalni izbori. U demokratskim državama svaki kandidat koji se kandidira priloži liječnička uvjerenja. Nedavno smo čuli kako je saborska zastupnica SDP-a pozvala župana da donese svoj gama test... Mislim da je dobro da danas napravite ovaj test, ali i svi drugi. Čovjek ne treba biti pijan da bi vodio županiju ili grad kao da je pijan. Hoćete li se odazvati danas i napraviti taj test, pogotovo od 11 sati nadalje. Pogledajte Sabatija na kaj čovjek liči nakon što je bio župan, ali dobro se drži! Napravite alfu, gamu, betu i deltu, sve što treba - predložio je vijećnik Ivan Čehok županu na aktulanom satu Županijske skupštine.

Naime, nakon što je nedavno župan Stričak prozvao gradonačelnika Nevena Bosilja da "popodne vidi bijele miševe", reagirala je SDP-ova saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora i rekla da će Bosilj donijeti gama test, ali neka ga napravi i župan Stričak.

- Evo, pristajem na sve preglede, istraživanja alkohola, narkotika, a isto tako predlažem, s obzriom da je to bila inicijativa da se na pregled odazove Bosilj, Marković, Lukavečki, pa da vidimo. Nemam ništa protiv, da se odazovem ja, ja sam spreman dati i svu svoju medicinsku dokumentaciju, pa da vidimo tko je u bolnici završio od predoziranja, tko se liječi od ovisnosti o kocki, čija su jetra kao flaša Pelinkovca... - rekao je Stričak.