Molitelji od 27. rujna kreću u novu molitvenu "rundu" pred varaždinskom bolnicom

D.P./Varaždinske vijesti | 18.9.2017. u 10:17h | Objavljeno u Aktualno

Od 27. rujna do 5. studenog u 28 hrvatskih gradova diljem Hrvatske bit će ponovljena molitvena inicijativa 40 dana za život.

Podsjetimo, radi se o organiziranoj molitvi ispred bolnica kojom molitelji traže zaštitu prava nerođenih, odnosno na neki način prosvjeduju protiv pobačaja. 

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, primio je u subotu 16. rujna 2017. godine u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu predstavnike molitvene inicijative.

Prisutni su biskupa upoznali s time da će ispred Opće bolnice Varaždin i ove jeseni biti organizirana molitva za zaštitu nerođenih. 

Varaždinski ogranak Inicijative započet će molitvu već nekoliko dana ranije i to cjelonoćnim bdijenjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kapucinskoj crkvi u Varaždinu, koje će se održati sa subote na nedjelju, 23.-24. rujna, od 19 do 7 sati.

Biskup Mrzljak podržao je rad Inicijative te je njezinim predstavnicima darovao krunice.

Podsjetimo, u ožujku ove godine zbog molitvene je inicijative pred bolnicom održano i prosvjed zbog molitelja koji je organizirala udruga Izražena.

Dvadesetak prosvjednika, uglavnom žena, skupilo tada, na Međunarodni dan žena ispred ulaza u varaždinsku Opću bolnicu kako bi ukazale na temeljno žensko ljudsko pravo, a to je pravo na slobodan izbor.