Mladi ministar znanosti, Filip B. (17) iz Ludbrega, podržao smjenu ravnateljice Zember

V.V. | 17.1.2017. u 08:21h | Objavljeno u Aktualno

Nakon odluke Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin o smjeni ravnateljice Sanje Zember svoj stav o tome iznio je Filip B., sedamaestogodišnji ministar znanosti i obrazovanja iz Ludbrega.

Inače, Filipa Bajsića je za mladog ministra u lipnju prošle godine imenovao Dječji parlament RH u suradnji s Hrvatskim saborom i Europskom komisijom.

U svojem priopćenju za medije, kaže kako smjenu ravnateljice Zember podržava te kako je ona očekivana.

Priopćenje mladog ministra prenosimo u cjelosti:

Kada su me novinari zvali i pitali kakav je moj osobni stav o smjeni gospođe Zember nisam hito komentirati nego sam prije toga htio čuti mišljenje UV OBV, te konačnu odluku da li će smjeniti ili neće gospođu Zember.

Smjenom gospođe Zember mogu reći da je s moje strane očekivana. UV na čelu s gospodinom Zoranom Šantekom je o tome izrazilo svoje mišljenje, a to su danas ovom smjenom i potvrdili.

Također moram se nadovezati na izjave gospodina Habijana koji taj slučaj želi ispolitizirati te okriviti vladajuće stranke da su gospođu Zember smjenili bez razloga. Kod takvih stvari ne smijemo biti vezani za stranku, kod takvih stvari moramo odlučivati svojom glavom i misliti što je najbolje za nešto, ovdje za bolnicu. Gospodin Habijan sada pred izbore želi sebe uzdiči iznad svih i svim silama želi postati gradonačelnik Varaždin. Ali ja mu mogu poručiti da ovakvim glupostima i ovakvim spačkama i pljuvanjima po drugim osobama to neće postići odnosno neće proči niti u drugi krug, jer ljudi prepoznaju dobre i sposobne ljude, a ne one koji rade samo pred izbore.

Mladi ministar znanosti i obrazovanja
Filip Bajsić

Spomenimo kako se nakon objave ovog članka, Dječji parlament ogradio se od izjava Filipa B. te izvijestio kako je Filip B. isključen iz Dječjeg parlamenta.