U drugoj polovici 2017. spajaju se varaždinska i međimurska bolnica? Foto: VV arhiva

U drugoj polovici 2017. spajaju se varaždinska i međimurska bolnica?

VV/Novi list | 10.1.2017. u 09:06h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Funkcionalno spajanje bolnica u drugoj polovini 2017. godine jedan je od planova ministra zdravstva Milana Kujundžića za smanjenje minusa u zdravstvenoj blagajni.

Dug u zdravstvu danas iznosi više od 3,6 milijarde kuna, a lani se povećavao za 50-tak milijuna kuna mjesečno.

Spajanje bolnica kojim će se odjeli u nekim bolnicama svesti na dnevne bolnice ili samo ambulante, nastavak je provedbe Masterplana bolnica donesenog za mandata SDP-ovog ministra Siniše Varge, piše Novi list.

Funkcionalno spajanje bolnica znači da bolnice na malim udaljenostima, ovisno o broju pacijenata i postupaka, ne moraju imati sve odjele, jer će biti učinkovitije ako je određeni odjel samo u jednoj bolnici, objašnjava ministar Kujundžić za Novi list.

Bivši ministar u SDP-ovoj Vladi, Siniša Varga za Novi list ističe kako se samo na spajanju urologije OB-a Varaždin i OB-a Čakovec, može uštedjeti 800 tisuća kuna godišnje.

Varga je pojasnio da mu je posve logično što Kujundžić preuzima reformske mjere zacrtane u njegovom mandatu, jer se prošla Vlada u 2016. godini obvezala prema Europskoj komisiji na provedbu Masterplana bolnica, piše Novi list.