Ministarstvo: Grad Varaždin može se zadužiti za sanaciju odlagališta u Brezju

Napisao/la: VV -

Iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Grada Varaždina jučer su izvijestili da je Gradu stiglo mišljenje Ministarstva financija o zaduženju Grada za prvu fazu sanacije odlagališta baliranog otpada u Brezju.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Na adresu Grada Varaždina 21. listopada 2016. stiglo je mišljenje Ministarstva financija Republike Hrvatske o mogućnosti zaduženja jedinice lokalne samouprave za odlaganje baliranog miješanog komunalnog otpada kao I. faze sanacije odlagališta. Ministarstvo financija dalo je pozitivno mišljenje u kojem izrijekom konstatira da se Grad Varaždin može dugoročno zadužiti za navedenu investiciju.

Ovo je mišljenje bilo naročito aktualno u vrijeme izglasavanje rebalansa proračuna kojim su se trebala osigurati sredstva za rješavanje baliranog otpada.

Podsjećamo, razlog neizglasavanja zaduženja Grada pojedini vijećnici potkrijepili su konstatacijom da se „Grad ne može za to zadužiti jer to nije investicija“ što se u konačnici pokazalo pogrešnim. Iako je gradskim vijećnicima na vrijeme predočena definicija investicije prema Zakonu o proračunu Vijeće nije izglasalo predloženi rebalans, a time je ujedno i onemogućeno rješavanje problema baliranog otpada.

Uvjeravanja gradonačelnika Gorana Habuša kako sanacija odlagališta za građane Grada Varaždina, a najviše za stanovnike Brezja, poboljšava kvalitetu života te da odvoz baliranog otpada predstavlja povećanje vrijednosti i privlačnosti za investitore cjelokupne zone Brezje bila su neprihvaćena zbog tvrdnje da se „Grad ne može zadužiti za zbrinjavanje baliranog otpada“.

Mišljenje Ministarstva financija koje šaljemo u prilogu sada je potvrdilo da se Grad Varaždin ipak može zadužiti - navodi se u priopćenju.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.