Jaka kiša prouzročila probleme i u općini Maruševec

Varaždinske vijesti | 20.9.2017. u 12:02h | Objavljeno u Aktualno

Kao i u većini općina i gradova u Hrvatskoj, kiša koja je danima padala zadala je probleme i mještanima s područja općine Maruševec.

Na teren su po pogoršanju vremena izašli članovi DVD-a Maruševec koji su ispumpavanjem vode spriječavali prodor poplavne vode i materijalnu štetu na obiteljskoj kući i gospodarskom objektu u Koretincu. Nakon što su pozvani na ispomoć od ivanečkog DVD-a, ponovo su obišli područje općine Maruševec te se zadržali na ispumpavanju vode kod obiteljske kuće u blizini Ciglane Cerje Tužno, gdje im se pridružilo DVD Donje Ladanje.

Općinskom komunalnom poduzeću MARKOM kiša je također zadala probleme pa su radnim strojem preusmjeravali protok vode na više lokacija, te punili i postavljali zečje nasipe.

Od ranog jutra, tijekom dana i u večernjim satima, zbog obilne kiše situaciju su na terenu pratili i koordinirali aktivnosti načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša.

- Tijekom jutra od Hrvatskih smo voda nabavili pijesak i vreće za zečje nasipe, koji su danas, ali će i u narednom vremenu poslužiti za obranu ljudi te privatnih i gospodarskih objekata - izjavio je Šprem te pohvalio vatrogasce i MARKOM koji su spriječili veću štetu, ali i općinske vijećnike i građane koji su nesebično pomogli jedni drugima.

Voda se na nekoliko lokacija počela zadržavati i potom prelijevati preko ceste te je tijekom dana otežala promet na pojedinim mjestima na području općine, a najviše u naseljima Cerje Nebojse, Druškovec, Greda i Koškovec.

poplave 8

Kako je u Stažnjevcu zbog obilne vode policija zatvorila cestu prema i iz Ivanca, promet se odvijao zaobilaznim pravcem kroz Druškovec i Koškovec. U većini se mjesta voda povukla s ceste, no još uvijek se zadržala na privatnim posjedima i poljoprivrenim parcelama. Promet i dalje otežano teče na cesti od Cerja Nebojse prema Kapelcu, kao i na cesti u naselju Greda.

- Iako je kiša u noći s utorka na srijedu prestala padati, a voda se prestala prelijevati u većem dijelu općine, smirivanje vremena očekuje se u srijedu u posljepodnevnim satima, stoga pozivamo građane i vozače koji se kreću našom općinom na oprez te da vožnju prilagode uvjetima na cestama, kako bi izbjegli neželjene posljedice - rekao je Klapša.

poplave 4 1

poplave 5

poplave 7

poplave 10

Označeno u